5. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aiandussektori arengut pidurdab tööjõu puudus

Aiandussektori arengut pidurdab tööjõu puudus
Autor: Meelika Sander-Sõrmus

Eesti Aiandusliit viib tööjõu puudusega seotud teemad Riigikokku. Täna kell 14.00 kohtuvad Aiandusliidu esindajad Riigikogu Maaelukomisjoni liikmetega, kus arutatakse aiandussektori arenguga seotud küsimusi.

Viimaste aastate jooksul on väga teravalt esile kerkinud problem seoses inimeste palkamisega hooajatöödele – pole enam inimesi, kes põllult marja ja köögiviljasaagi koristavad. Kohalik inimene pole motiveeritud rasket põlllutööd tegema ja välistööjõudu on kulukas palgata tänu riigi poolt kehtestatud liiga kõrgele palganõudele.

Edastame Riigikogule aiandussektori tööandjate jõulise sõnumi – soovime palgata välistööjõudu teiste riikidega võrdsetel tingimustel. Välismaalaste palkamisega seotud palgapiirangud pole enam ajakohased ja need tuleb asendada riigis kehtiva miinimumpalga maksmise kohustusega. See on ainuke võimalus konkurentsiks püsimiseks.Eesti Aiandusliit on aiandussektori  katusorganisatsioon, liidul on ca 70 liiget. Liidu liikmed annavad ca 90% toodangust riigi puu- ja köögiviljakasvatuses, ilutaimede ja lillede tootmises. Liidu liikmed annavad tootmises tööd ca 700-le inimesele aastaringselt ja ca 1000-le inimesele hooajal.Raimond StrastinTegevjuhtEesti Aiandusliit 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 51 77 736