• 05.04.16, 10:13
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Aiandussektori arengut pidurdab tööjõu puudus

Eesti Aiandusliit viib tööjõu puudusega seotud teemad Riigikokku. Täna kell 14.00 kohtuvad Aiandusliidu esindajad Riigikogu Maaelukomisjoni liikmetega, kus arutatakse aiandussektori arenguga seotud küsimusi.
Aiandussektori arengut pidurdab tööjõu puudus
  • Aiandussektori arengut pidurdab tööjõu puudus Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Viimaste aastate jooksul on väga teravalt esile kerkinud problem seoses inimeste palkamisega hooajatöödele – pole enam inimesi, kes põllult marja ja köögiviljasaagi koristavad. Kohalik inimene pole motiveeritud rasket põlllutööd tegema ja välistööjõudu on kulukas palgata tänu riigi poolt kehtestatud liiga kõrgele palganõudele.
Edastame Riigikogule aiandussektori tööandjate jõulise sõnumi – soovime palgata välistööjõudu teiste riikidega võrdsetel tingimustel. Välismaalaste palkamisega seotud palgapiirangud pole enam ajakohased ja need tuleb asendada riigis kehtiva miinimumpalga maksmise kohustusega. See on ainuke võimalus konkurentsiks püsimiseks.Eesti Aiandusliit on aiandussektori  katusorganisatsioon, liidul on ca 70 liiget. Liidu liikmed annavad ca 90% toodangust riigi puu- ja köögiviljakasvatuses, ilutaimede ja lillede tootmises. Liidu liikmed annavad tootmises tööd ca 700-le inimesele aastaringselt ja ca 1000-le inimesele hooajal.Raimond StrastinTegevjuhtEesti Aiandusliit 

Seotud lood

Uudised
  • 08.04.16, 18:53
Aiandusettevõtjad ministrile: tuleb kaotada diskrimineeriv palganõue
Eesti Aiandusliit pöördus maaeluministri poole palvega toetada aiandussektori ettevõtjate ettepanekut kolmandatest riikidest pärit hooajatöölistele kehtestatud diskrimineeriva palganõude kaotamiseks.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.09.24, 17:50
Ekspert: kõrreliste umbrohtudega tuleb tegeleda juba sügisel, muidu läheb olukord käest
Kuna aasta-aastalt esineb kõrreliste umbrohtude tõrjega aina enam probleeme, on väga oluline saada need kontrolli alla juba sügisel. Taimekaitsevahendite esindaja Nordisk Alkali tehniline nõustaja/turundusjuht Ann Raukas nendib, et pikkadel sügistel peab kultuur konkureerima umbrohuga nii toitainete kui ka valguse osas ning lisaks loob tihe ja umbrohurikas taimik soodsad tingimused taimehaiguste levikuks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele