Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 12. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes on parim palgamaksja põllu- ja metsamajanduse sektoris?

Kes on parim palgamaksja põllu- ja metsamajanduse sektoris?
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Äripäev reastas 600 Eesti ettevõtet töötajate keskmise palga suuruse järgi. Peale selle panime valdkonnapõhiselt ritta 15 parimat palgamaksjat.

Põllu- ja metsamajanduse sektoris on tänavuse tabeli järgi parim palgamaksja MFV Lootus OÜ, mis tegeleb kalapüügi ja laevarendiga. Hispaania ja Portugali päritolu omanikega ettevõtte juhatusse kuuluvad Arco Vara juht Tarmo Sild ja tema abikaasa Kristi Sild. 2014. aasta tulud sai ettevõte täies ulatuses laeva Madrus rentimisest Portugali laevafirmale. Firma teine kalalaev Armastus seisis sadamas. , kes püüab Põhja-Atlandil krevette ja kolmandal kohal on samuti krevetipüügiga tegelev Reval Seafood OÜ..

Teisel kohal platseerub firma Reyktal AS

Põllumajanduse ja metsanduse TOP 15 (keskmine palk eurodes)

1. MFV Lootus OÜ 33962. Reyktal AS 28053. Reval Seafood OÜ 26344. AP Metsatööd OÜ 22625. Männiku Piim OÜ 19756. Härjanurme Mõis OÜ 18737. Raviltos OÜ 18568. Hiiu Kalur AS 17149. Riigimetsa Majandamise Keskus SA 169210. Rivalte Transport OÜ 168411. Balti Karusnahk AS 155512. Dammix AS 152513. Valma Saeveski OÜ 130314. Vändra OÜ 129015. Kure Mõis OÜ 1289 Põllumajandusega lähemalt seotud firmadest on meie TOPis ka Trigon Capital AS (Joakim Heleniuse osalusega varahaldajast valdusfirma, investeerinud kinnisvarasse ja põllumaasse), kus keskmine palk on 2833 eurot.Müügifirmad, kes müüvad põllumeestele tehnikat, väetisi ja taimekaitsevahendeid on samuti TOPis olemas.Nii saame teada, et näiteks Baltic Agros on keskmine palk 2574 eurot, Latter NT OÜs 1747 eurot, Tatoli AS maksab keskmiselt palka 1655 eurot, Intrac Eesti AS 1542 ja Taure AS 1541 eurot.Lisaks võib leida TOPist ka riigile kuuluva Maaelu Edendamise Sihtasutuse, mille eesmärk on toetada ja elavdada Eesti maapiirkonna ettevõtlust, luua paremaid võimalusi kapitalile ligipääsuks ning tõsta maaettevõtluse konkurentsivõimet. Nii näiteks garanteerib  sihtasutus laene ja võlakohustusi. Selle ettevõtte keskmine palk on 1551 eurot.Terve Palga TOPiga saab tutvuda SIIN

  

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960