Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 21. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maamessi parimad palad

Maamessi parimad palad
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht
21.-23. aprill toimuv Maamess toob traditsiooniliselt kokku põllumajandus-, aiandus-, metsandus- ja toiduvaldkonna uudised. Mess toimub juba 24. korda.

Omi tooteid/teenuseid eksponeerivad 450 ettevõtet kümnest erinevast riigist. Tegime oma valiku messi parimatest paladest, mida kindlasti tasub oma silmaga vaatama minna.

Oilseeds Jatiina

DEUTZ-FAHRi uus 9-seeria traktor
Foto: Olseeds Grupp

Baltic Agro Machinery

S-seeria kombain John Deere S690 võimaldab koristada tõhusamalt
Foto: Baltic Agro Machinery

Linery OÜ

Väliplatsil on seekord uudisena väljas Heizomat näitusekonteiner
Foto: Linery OÜ

Konekesko Eesti

CLAAS Disco 1100 C Business
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht

Midagi uut piimatootjatele: DeLavali BCS süsteem - revolutsioon toitumuse hindamises

Kui tead oma lehmade toitumuse hindeid, saad planeerida söötmist tagamaks, et lehmadel on adekvaatsed keharasva varud, mis toetavad piimatoodangut, sigivusjõudlust ja lehmade pikka eluiga.

DeLavali toitumuse hindamine BCS teeb lõpu umbkaudsetele hinnangutele ja lehmade vaatlemisest ning komplemisest tulenevatele subjektiivsetele ebatäpsustele. See määrab automaatselt igapäevaselt sinu karja iga lehma toitumuse hinde lehmade laudas ringi liikudes.

BCS kaamera paigutatakse kas DeLavali eraldusväravale või vabalüpsisüsteemile VMS. Kui lehm kaamera alt möödub, loob see lehma laudjast ja nimmepiirkonnast kolmemõõtmelise kujutise. Seejärel analüüsib DeLavali BCS ainulaadne tarkvara kujutist, tuvastamaks nimmet, laudjat, sabajuure piirkonda, puusa-ja päraluunukke ning ebaroideid katva rasvkoe koguse. Sellest suudab BCS süsteem täpselt kalkuleerida lehma kehakonditsiooni hinde. Lehma toitumuse hinne saadetakse DelPro farmihaldussüsteemi, kus see salvestatakse ja on igal ajahetkel vaadeldav sinu farmi arvutist.

DeLavali BCS süsteem - revolutsioon toitumuse hindamises
Foto: DeLaval OÜ
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960