Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 30. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab konkurss „Eesti parim talu 2016“

Aasta Talu 2015 oli Suitsu talu
Foto: Eestimaa Talupidajate Keskliit
Eestimaa Talupidajate Keskliit asub juba 24. korda valima Eesti parimat talu. Kandidaate võivad esitada kõik põllumajanduse ja maaeluga seotud organisatsioonid üle Eesti. „Aasta Talu 2015“ kuulutatakse välja juulikuus traditsioonilistel Eesti talupäevadel Jänedal.

Kandidaate oodatakse ka sel aastal kolmes kategoorias: traditsioonilised tootmistalud, mõnd alternatiivset suunda esindavad talud ja noortalunikud.

Parimate väljaselgitamiseks hinnatakse talude tootmisnäitajaid, keskkonna- ja muude nõuete täitmist, talu heakorda ning teisi külgi. Zürii, kuhu kuuluvad Talupidajate Keskliidu, Maaeluministeeriumi ja Postimehe esindajad, alustab tööd peale Jaanipäeva.Eelmise aasta konkursile esitatud kandidaadid olid oma tegevusaladelt väga erinevad ja paiknesid kõikjal üle Eesti, mis ilmestab hästi meie talude mitmekesisust. Züriil tuli kõikide talude külastamiseks läbida pea 2000 km. Positiivse üllatusena oli eelmisel aastal osalejate keskmine vanus vaid 40 aastat, mis näitab, et noored soovivad põllumajanduse ja maaettevõtlusega tegeleda ning on selles ka edukad.Sel aastal 25. juubelit tähistavad Eesti Talupäevad toimuvad Jänedal 30.-31. juulil. Lisaks parimate talude tseremooniale toimub palju muudki huvitavat, muuhulgas „Ehtsa Talutoidu“ laat ja esmakordselt ka konkurss „Parim Talutoit 2016“.ETKL on suurima liikmeskonnaga põllumajandustootjaid ja metsaomanikke ühendav katusorganisatsioon Eestis. „Ehtne Talutoit“ on ETKL-i poolt ellu kutsutud katuskaubamärk, mis ühendab paljudes erinevates taludes toodetud tooteid.Allpool leiate viited kandidaatide esitamiseks vajalikele dokumentidele:

Eesti Parim Talu 2016 ankeet

Parim talu 2016 hindamisjuhend noortalunikud

Parim talu 2016 hindamisjuhend tootmistalud

Parim talu 2016 hindamisjuhend alternatiiv

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960