Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 13. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Huviliste arv maaülikooli ingliskeelsele veterinaarmeditsiini õppekavale kasvas

Huviliste arv maaülikooli ingliskeelsele veterinaarmeditsiini õppekavale kasvas
Foto: Eesti Maaülikool
31. mail sai läbi avalduste vastuvõtt ingliskeelsetele õppekavadele Eesti Maaülikoolis. Kui maastikuarhitektuuri magistriõppekavale laekunud avalduste arv jäi eelmise aastaga samale tasemele, siis veterinaarmeditsiini integreeritud õppekavale laekus eelmisest aastast 50% enam avaldusi.

Eesti Maaülikooli vastuvõtu peaspetsialist Eda Aitseni sõnul on valdav osa avalduse esitajatest märkinud, et nad on infot Eesti Maaülikooli kohta saanud oma sõpradelt, perekonnaliikmetelt või tuttavatelt, kes on ülikooli neile soovitanud. „See on märk sellest, et need, kes meil juba õpivad või on õpingud lõpetanud, on ülikooli pakutava hariduse kvaliteediga rahul,“ lisas ta.

Veterinaarmeditsiini integreeritud õppekavale laekus kokku 106 avaldust järgmistest riikidest: Soome, Ameerika Ühendriigid, Prantsusmaa, Saksamaa, Hong Kong, Eritrea, Nigeeria, Hispaania, Ühendkuningriik, Iirimaa, Taani, Norra. Endiselt on kõige rohkem huvilisi Soomest, kust laekus 90 avaldust.Maastikuarhitektuuri magistriõppekavale laekus kokku 12 avaldust Iraanist, Ukrainast, Nigeeriast, Portugalist, Gruusiast, Valgevenest, Iraagist, Egiptusest ja Jordaaniast.Võrreldes eelmise aastaga on huvi Eesti Maaülikooli õppekavade vastu rahvusvahelisem – esindatud on rohkem riike – samuti on kandidaatide huvi varasemast tõsisem, ehk mittekvalifitseerunud avalduste osakaal on märkimisväärselt väiksem. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960