14. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda valib täna Säreveres uued juhid

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda valib täna Säreveres uued juhid
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Järvamaal Säreveres toimub täna Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja üldkoosolek, millel valitakse kojale uus nõukogu ja gruppide juhatused.

Tänased valimised toimuvad esimest korda uue põhikirja alusel, mille kohaselt hakkab koja juhtimine senisest selgemalt peegeldama põllumajandus-kaubanduskoja liikmete mitmekesist struktuuri. Koda ühendab põllumajandustootjaid, toiduainetööstusi, maamajandusvaldkonna ettevõtteid ja metsaühistuid.

„Eesti maa majandamise ja toidu tootmisega seotud ettevõtete koondumine ühisesse ja tugevasse organisatsiooni on väga oluline. Eesti maamajandusvaldkonna ettevõtted on viimastel aastatel seisnud silmitsi väga suurte väljakutsetega, mis on seotud nii turukriiside kui riigi poolt kujundatava majanduskeskkonna muutustega. Põllumajandus- ja toidusektor on tahtmatult sattunud rahvusvahelise julgeolekupoliitika tallermaale, mis on Eesti toidutootjatele kaasa toonud suure ebakindluse traditsiooniliste turgude sulgumise ja sissetulekute olulise vähenemise näol,“ selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.„Olen veendunud, et probleemide lahendused peituvad Eesti põllumajandus- ja toidutootjate, maamajandusettevõtjate ja ka metsaomanike tihedas koostöös. Peame senisest veelgi paremini suutma pidada asjatundlikke ja tulemuslikke läbirääkimisi valitsusega ning Eesti inimestele selgitada toidu, maaelu ja sellega seotud tegevusvaldkondade tähtsust kogu ühiskonna ja majanduse jaoks. Vähemtähtis pole koja liikmete omavaheline koostöö – edu saab tuua vaid põllumajandustootjaid, põllumajandussaaduste töötlejaid ja teisi maamajanduse sidusettevõtteid hõlmava väärtusahela terviklik ja hea toimimine,“ lisas Sõrmus.Täna Säreveres kell 12 algaval koja üldkoosolekul valivad endale juhid põllumajandus-kaubanduskoja neli gruppi: põllumajanduse grupp, töötleva tööstuse grupp, maamajandusettevõtjate grupp ning metsanduse grupp. Koja liikmed valivad ühtlasi oma esindajad koja 12-liikmelisse nõukogusse. Üldkoosoleku päevakorras on samuti Eesti Piimaliidu ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja ühinemine, mis on kantud eesmärgist tihendada koostööd Eesti piimatootmise väärtusahela ettevõtete vahel.Koja liikmeteks on 97 ettevõtet ja ühingut põllumajanduse, põllumajandussaadusi töötleva tööstuse, metsanduse ja maamajanduse erinevatest valdkondadest. Koja liikmeks olevate ettevõtete ja ühistute müügitulu kokku ulatub rohkem kui ühe miljardi euroni. 1996. aastal loodud Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda tähistab tänavu oma 20. tegevusaastat.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960