Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 22. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bayer CapSeal kaitseb võltsitud taimekaitsevahendite eest

Bayer CapSeal kaitseb võltsitud taimekaitsevahendite eest
Foto: Bayer
Bayer on loonud uudse pakendi korgi turvaelementide kombinatsiooni, mis kaitseb kasutajaid võltsitud taimekaitsevahendite eest.

Bayeri CapSeal, mis põhineb Leonhard Kurz Stiftungi Trustseal tehnoloogial, on visuaalsete turvaelementide ja QR koodiga varustatud korgi ehtsuse tuvastamise tarkvara. Skannides korgil oleva koodi Bayer’i loodud interaktiivse nutitelefoni rakendusega, saab kasutaja seejärel olulist informatsiooni toote ehtsuse kohta. Praegu tutvustatakse CapSeal’i kõigis Bayer’i Euroopa taimekaitsevahendite tootmiskohtades.

Bayer teeb koostööd põllumajandustootjate, jaemüüjate ja ametiasutustega, et lõplikult lahendada võltstoodete probleem,“ rääkis Dr. Hans-Joachim Henn, Bayer’i võltsimisvastase osakonna globaalne juht. „Uuenduslikud pakendamise tehnoloogiad nagu Leonhard Kurz Stiftung’i loodud Trustseal’i visuaalne turvaelement, annab kasutajatele Bayer’i toodete ehtsuse kohta olulist informatsiooni, mis aitab vältida võltstoodete kasutamist.“ Võltstoodete hulk taimekaitseturul on suurenenud üle maailma. Euroopa Komisjoni tervise ja toiduohutuse peadirektoraadi tellitud 2015. aasta uuringu järgi on umbes 10 protsenti kõigist taimekaitsevahenditest Euroopas võltsitud..

Bayeri CapSeal’i rakendus on klientidele tasuta. Selle saab vastavas riigikeeles kergelt alla laadida veebilehelt https://capseal.bayer.com/

Pärast rakenduse alla laadimist saavad kliendid CapSeal’i QR koodi lugemiseks kasutada oma nutitelefoni integreeritud kaamerat. Koodi ehtsuse kinnitamiseks võrreldakse seda automaatselt veebiandmebaasiga. Kliendini jõuab usaldusväärne info skannitud QR koodi ehtsuse kohta mõne sekundiga ja niiviisi saab kinnituse ka toote ehtsuse kohta. Kui koodi ehtsust ei ole võimalik selgelt tuvastada või kinnitada, on tõenäoliselt tegemist võltstootega. Sellisel juhul saab klient Bayer’i töötajale e-kirja saata otse rakenduse kaudu.2016. aasta algul hakkas Bayer kasutama uut korgi turvaelementide kombinatsiooni kõigil Euroopas toodetavatel taimekaitsevahenditel. Uus tehnoloogia on saadaval kõigile Euroopa klientidele ning aitab kaitsta neid võltsitud taimekaitsevahenditega seotud ohtude eest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960