1. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börs: USA nisu ja maisi hinnad kukuvad kolinal

Börs: USA nisu ja maisi hinnad kukuvad kolinal
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Nädala börsiuudised: USA nisu ja maisi hinnad kukuvad kolinal; ka Euroopa toidunisu hind languses; kohvi hind jätkab tõusu; piimahindade tõusulootused lükkuvad tulevikku; nafta hindadel seitsme aasta parim kvartal.

USA nisu ja maisi hinnad kukuvad kolinal

nisufutuuride

Maisi hind

Sojaubade hind

Maisi hind
Foto: Äripäev AS

Ka Euroopa toidunisu hind langes

toidunisu hind

Rapsiseemnete hind

Rapsi hind.
Foto: Äripäev AS

Ka Venemaal on hinnad tublisti langenud. Portaali BlackSeaGrain andmetel on toidunisu hind Novorossiiski sadamas langenud 5-6 dollari võrra 179-182 dollarini. Azovis on nisu hind langenud mõnevõrra vähem – umbes 1 dollari võrra.

Teistest toorainetest odavnes kakao 2,3 protsenti ning tonni eest tuleb välja käia 3027 dollarit. Robusta kohvi hind kallines 5,8 protsenti 1706 dollarini tonnist. Rabobank teatas nädal aega tagasi, et Robusta toodang saab olema tagasihoidlik, mis toetab tulevikus ka hindu. Samas on hinnad jõudnud aga väga kõrgele ning oodata võib ka lühiajalist korrektsiooni.

Robusta kohvi hind.
Foto: Äripäev AS

Lootused piimahindade taastumisest lükkuvad tulevikku

kooritud piima pulbri hind

Kooritud piima pulbri hind.
Foto: Äripäev AS

Nafta hindadel seitsme aasta parim kvartal

Brenti toornafta

WTI

Rotterdami 95 bensiini hind

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960