Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 11. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Agronoomid on Leedus au sees

Agronoomid on Leedus au sees
Foto: Heino Laiapea
Leedu agronoomid tõid Eestisse järgimistvääriva sõnumi: Leedu riik kuulutas 16. juuli riiklikuks agronoomide päevaks.

Raplamaal, 8.-9. juulil, peetud traditsioonilisel Eesti, Läti ja Leedu agronoomide kohtumisel teatasid Šiaulai agronoomid, et Leedu parlament kinnitas 16. juuli ametlikuks tähtpäevaks - agronoomide päevaks.

Leedu Agronoomide Liidu 29. kongressil 26. juunil 2015 tehtud ettepanekut toetasid nii põllumajandusasutused ja organisatsioonid kui ka ministeerium. "Sügisel arutasime seda parlamendi maaelukomisjoni liikmetega ja 1. juulil võttis parlament otsuse vastu,” ütles Leedu Agronoomide Liidu Šiaulai osakonna juht Alfonsas Malinauskas.

16. juulit peetakse Leedus rukkikoristuse alguseks.

Leedu Agronoomide Liit tähistab sel aastal mitmesuguste üritustega 95. aastapäeva. Liidul on üle 600 liikme. Leedus ja Lätis jätkatakse agronoomia eriala õpetamist.

"Kui Leedu riik 1918. aastal loodi, olid agronoomid ühed vajalikumad inimesed. Nüüd on meil põllumajandusministeeriumi 350 töötajast vaid 5 taimekasvatuse asjatundjat. Seda on vähe. Agronoome on alati vaja," selgitas doktorikraadiga teenekas teadlane ja põllumajandusjuht Malinauskas.

 

40 aastat ajalugu

Raplamaal said taas kokku kolm esimesel kokkutulekul osalejat: Jouzas Popovas, Alfonsas Malinausakas Leedust  ja Laine Kallaste Pärnumaalt.

Mida Raplamaal vaadati?

Külastati Kehtna Mõis OÜd

Puhati ja vaadati loodust.

Agronoomide kokkutulek
Foto: Heino Laiapea
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960