KEVILI uus viljaterminal Rõngus on saagikoristushooajaks valmis

KEVILI uus viljaterminal Rõngus on saagikoristushooajaks valmis  Foto: Põllumeeste ühistu KEVILI

Esimene koorem vilja jõudis Rõngu terminali 13. juulil, mil algas seadmete testimine ning lõplik seadistamine. KEVILI uus viljaterminal on valminud planeeritud tähtajaks ning see suurendab oluliselt vilja ladustamise ja kuivatamise võimalusi põllumeeste jaoks.

Värskelt 3 aastaks ametisse tagasi valitud KEVILI nõukogu esimees Jaak Läänemets hindab uue terminali mõju kõrgeks. „Nüüd suudab ühistu teenindada suuremat hulka põllumehi ning pakkuda oma liikmetele paremaid vilja käitlemise tingimusi,” selgitas ta. Läänemetsa sõnul mängib kiire tegutsemine koristusperioodil suurt rolli nii saagikuse kui saagi kvaliteedi juures. „Tänu Rõngu terminali õigeaegsele valmimisele saab KEVILI aidata oma liikmetel toodangut kasumlikumalt realiseerida,” lisas Jaak Läänemets.

Rõngu viljaterminal mahutab kokku 50 000 tonni teravilja ja suudab ühes tunnis vastu võtta maksimaalselt 400 tonni ehk 16 veoautotäit. Viljaterminali maksumus on 8,6 miljonit eurot.       Terminali avamispidu peetakse selle aasta oktoobrikuus.Põllumeeste ühistu KEVILI koondab 141 teravilja- ja rapsikasvatajat, kelle kasutuses on ca 80 000 hektarit põllumaad. Ühistu eesmärk on ühise majandustegevuse kaudu oma liikmetele tulu teenida.

Jaga lugu:
PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Pollumajandus.ee toetajad:

Enimloetud
Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789meelika@pollumajandus.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee