Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 21. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CLAAS avas kombainitehase Venemaal

CLAAS avas kombainitehase Venemaal.
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht
CLAAS allkirjastas Venemaa Föderatsiooniga Peterburi majandusfoorumi raames investeerimislepingu. Leping kinnitab, et ettevõttele määratakse ametlik nn Venemaa tootja staatus ja seega saab ta teraviljakombainide puhul õiguse samadele riiklikele toetustele, mis on kohalikel tootjatel. Eelleping allkirjastati eelmise aasta novembris Hannoveris Agritechnica messil.

Nõudlus tänapäevase saagikoristustehnoloogia järele püsib suur. Venemaal kasutatakse põllumajanduses praegu ainult 72 miljonit hektarit maad, kuigi põllumaaks sobivat ala on 122 miljonit hektarit.

CLAAS avas 2015. aasta oktoobris oma Krasnodari tehases täiendava tootmisliini, mis maksis ligikaudu 120 miljonit eurot. Uus tootmisala on umbes üheksa korda suurem kui endine tehas, hõlmates ligikaudu 45 000 ruutmeetrit. Tänu sellele kasvab aastane tootmismaht kuni 2500 kombaini ja traktorini.Tehnoloogiline unikaalsus ja ligipääs, mille poolest sarnaneb Krasnodari tehas ettevõtte CLAAS kodutehasega Harsewinkelis, võimaldavad varustada ka teiste sektorite ettevõtteid.CLAAS hakkas kasutatud masinaid Venemaale eksportima oma esimeste kohalike edasimüüjate kaudu 1992. aastal. Sellele järgnesid uued masinad ja esimesed Venemaa töötajad, kes vastutasid koolituse ning teeninduse eest. 2005. aastal sai ettevõttest CLAAS esimene välismaine põllumajandusmasinate tootja, kes kasutas Venemaal enda tootmisruume; sel ajal investeeriti umbes 20 miljonit eurot.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960