Arkna Karjatalus alustas tööd uus rullipress KUHN i-BIO+, mis pressib ja samas ka kohe kiletab silorulli.

- Arkna Karjatalu teeb silo uudse KUHN-i rullipressiga
- Foto: Stokker Agri
Kuhn-i rullipressi teeb eriliseks pressitud silorulli sidumine kile või võrguga. Erinevalt konkurentide rullipressikiletajatest kasutab KUHN pressidel tavalist, 750 mm laiust mähkimiskilet, mistõttu on masina teenindamine lihtne, puudub vajadus spetsiaalse laia sidumiskile järele.
Pressil on ka võrguga sidumise seadmed, mida kasutatakse põhu- ja heinarullide pressimisel.Selle masina teine iseäralik omadus on rulli mähkimine pressikambris – pärast pressitud rulli sidumist tõuseb pressikambri kaas üles ja mähkimine tehakse kiirelt kahe kilerulliga. Sellise meetodiga ei muutu rulli kuju ja silo valmimise protsess toimub võimalikest parimas keskkonnas.
UURI LÄHEMALT:
Vaata lisaks videot
SIIT. Tootest lähemalt loe
SIIT.Kilega sidumisel on kile kogukulu sama, mis tavalise võrksidumine + kiletamine meetodi korral, kuid puuduvad kulutused sidumisvõrgule. KUHN i-BIO+ rullipressil on lihtne konstruktsioon võrreldes konkureerivate toodetega ning mis kõige tähtsam – ka selle hind on soodsam. KUHN i-BIO+ on täielikult ISOBUS ühilduv ja automaatselt või käsitsi juhitava töötsükliga. Sõltuvalt tingimustest kulub ühe kiletatud rulli valmistamiseks 1,5…1,8 minutit.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Ergo ViiltootejuhtStokker Agri
Arkna Karjatalu teeb silo uudse KUHN-i rullipressiga

4 fotot
- Arkna Karjatalu teeb silo uudse KUHN-i rullipressiga
- Foto: Stokker Agri
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.