Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 22. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

50 mahetalu ootavad avatud talude päeva raames külastajaid

50 mahetalu ootavad avatud talude päeva raames külastajaid
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Avatud talude päeva ligi 250 talust on viiendik mahetalud. Mahetalud ootavad külastajaid avatud talude päevale pühapäeval, 24. juulil kõikides maakondades, kõige rohkem on neid Saaremaalt.

„Möödunud aasta avatud talude päeval olime isegi üllatunud, et huvi oli nii suur – mõnedes linnalähedastes taludes käis üle tuhande külalise, aga kaugemalgi käisid sajad inimesed uudistamas, kuidas taluelu käib, nii ka meil,“ ütles Mirjam Pikkmets Mätiku mahetalust Pärnumaalt. „Ma arvan, et suur osa külastajaid tuleb uudistama teadlikult. See tähendab – inimesed, kes on ostnud mahepoest või turult mingeid tooteid, tulevad nii-öelda üle vaatama, kust see toodang tuleb ja kuidas selle tootmine käib. On loogiline, et klient tahab kindlust, et talle pakutav toode on kvaliteetne. Ootame ka sel aastal kõiki huvilisi.“. 

Paljud mahetalud võtavad külastajaid vastu muudelgi aegadel, näiteks külastas üle tuhande koolilapse viimase aasta jooksul PRIA koolipuuvilja programmi kaudu mahetalusid, sh Alt-Lauri talu Võrumaalt, Erto talu Jõgevamaalt ja Latika talu Tartumaalt. Lapsed tutvusid talueluga, neile tutvustati loomi ja põllukultuure.Loe rohkem SIIT

Talud on 24. juulil avatud kell 10.00–17.00. Rohkem infot www.avatudtalud.ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960