Saaremaa Piimatööstus tõstab toorpiima kokkuostuhinda

Saaremaa Piimatööstus tõstab toorpiima kokkuostuhi
Saaremaa Piimatööstus tõstab toorpiima kokkuostuhinda

Alates septembrist on Saaremaa Piimatööstuse nõukogu otsusega toorpiima kokkuostu liitrihinnaks 23 senti.

„Tegu on tõesti positiivse uudisega meie piirkonna piimatootjatele. 23 senti liitrilt on hea hind võrreldes möödunud aasta hindadega. See ei vea meid veel välja tekkinud miinusest, küll aga aitab vähendada kahjumit,“ ütles Kõljala POÜ juht, Saaremaa Piimatööstuse nõukogu esimees Tõnu Post. Posti sõnul võiks see otsus panna ka teisi piimatööstusi mõtlema sellele, et on aeg hakata toorpiima kokkuostuhinda tõstma.

Saaremaa Piimatööstus varub piima valdavalt Saaremaa ja Hiiumaa piimatootjatelt, kes on ka piimaühistu liikmed. Lisaks sellele varuti toorpiima 2015. aastal  ka Läänemaalt. Kokku varuti eelmisel majandusaastal enam kui 42 000 tonni piima, mis oli üle 5 000 tonni rohkem kui 2014. aastal.

TASUB TEADA

Saaremaa Piimatööstuse 2015 .aasta käive oli 18 951 tuhat eurot. 
2015. aasta teisel poolel hakkas ettevõte suures osas eksportima juustu Itaaliasse, saavutades Itaalia turu käibeks 2015 aastal üle 700 tuh. euro . See turg oli ka üks alternatiivsetest müügikanalitest, kuhu ettevõte suundus peale Venemaa turu kukkumist. 
2015. aastal tootis ettevõte juustu ligi 700 tonni enam kui 2014 aastal ja võid ligi 70 tonni enam. 
Saaremaa Piimatööstuse 2015. a. konsolideerimata aruandeaasta kasum oli 183 505 eurot.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised