Galerii: Eestist läks Jaapani poole teele maailma esimene DNA-testitud meekoorem
Sel kevadel ilmus uudis, et Eesti mesi sai siinsete teadlaste loodud maailmas unikaalse DNA-testi, mis aitab vähendada valdkonnas levivat petturlust, kaitseb tarbija ja tootja huve ning aitab realiseerida puhta Eesti mee ekspordipotentsiaali. Nüüd liigubki Jaapanisse esimene DNA-testitud meekoorem Viljandimaa meetootjalt Nordmel.
Maido Solovjov: meil on neli peamist väljakutset
Meil on neli peamist väljakutset, millest üks on energia, sest kogu töötlev tööstus tugineb energeetikale, rääkis Valio Eesti juht Maido Solovjov.
Kümnes Eesti toidu kuu algab homme Haapsalu gurmeeturuga
Homme kell 11 saab Haapsalu gurmeeturul linna ajaloolisel raudteeperroonil avalöögi juba kümnes Eesti toidu kuu, mille eesmärk on tuua esile kodumaist toidukultuuri, rõhutada kohaliku toidutootmise olulisust ning väärtustada tööd, mille kaudu toit meie lauale jõuab. Eesti toidu kuu programmis on ligi 50 üritust toidufestivalidest ja laatadest kuni konverentside ja töötubadeni.
Jaanus Murakas: Eesti võilaod on tühjad
Täiesti värskest koorest toodetakse või turule, rääkis Äripäeva hommikuprogrammis E-piima juht Jaanus Murakas.
Lätis toodeti esimesel poolaastal 80,6 tuhat tonni piimatooteid, see on 3,6 tuhat tonni ehk 4,6 protsenti rohkem kui aasta tagasi, teatas Läti statistikaamet, tuginedes esialgsetele andmetele.
Vilvi Group investeerib 50 miljonit eurot juustutehasesse
Vilvi Grupp, üks Baltimaade suurimaid piimandusettevõtteid, avas Lätis Bauskas uue juustutehase ehitamise sümboolse kapsli matmisega. Rohkem kui 50 miljoni euro väärtuses tehas on kontserni ajaloo suurim investeerimisprojekt.