Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 10. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvamusfestival: Maaelu alal lahatakse maaelu rõõme ja muresid

Maaelu alal lahatakse maaelu rõõme ja muresid
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Paides 12.-13. augustini 2016 toimuval Arvamusfestivalil arutletakse festivali esimesel päeval maaelu üle. Arvamusfestivalil on eraldi Maaelu ala, mis saab teoks tänu Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, Eesti Põllumeeste Keskliidu, Loov Eesti, Maamajanduse Infokeskuse ja teiste maaeluga seotud organisatsioonide koostööle.

Alates 12. augusti keskpäevast toimub Maaelu alal kolm arutelu. toimub esimene arutelu "Kas põllumajandusel on kohta nutimajanduses?", kus osalevad Maaeluministeeriumi toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai, Riigikogu liige Meelis Mälberg, VitalFields juht Martin Rand, Väätsa Agro juht Margus Muld ja KPMS Eesti vanempartner Margus Mets. Arutelu modereerib EPKK juhataja Roomet Sõrmus. toimub maaelu alal arutelu "Kas ühistegevus on võluvits iga maaelu probleemi lahendamiseks?", kus osalevad liikumise Kodukant juhatuse liige Krista Habakukk, piimandusühistu E-Piim juhatuse esimees Jaanus Murakas, Riigikogu maaelukomisjoni esimees Ivari Padar, Eestimaa Talupidajate Keskliidu juhatuse liige Leho Verk. Arutelu modereerib Eesti Põllumeeste Keskliidu juhatuse esimees Vahur Tõnissoo. on maaelu alal arutelu "Kas loovus päästab maaelu?", kus osalevad Indrek Maripuu Ogarate Talude Võrgustikust, Maire Forsel Leisi Lapikojast, sotsiaalantropoloog Aet Annist Tartu Ülikoolist ja ärimees ning poliitik Jüri Mõis. Arutelu modereerib ajakirjanik Märt Treier.

Kell 12 - 13.30

Kell 14 - 15.30

Kell 16 - 17.30

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960