Kohus jättis Halingale pankrotihalduri nimetamata

Halinga OÜ
Kohus jättis Halingale pankrotihalduri nimetamata

Pärnu maakohus jättis eile piimatootjale OÜ Halinga ajutise pankrotihalduri nimetamata, pankrotti taotles ettevõtte endine juhatuse liige Agu Laanemets, kirjutab Pärnu Postimees.

"Kohus ei nimetanud ajutist pankrotihaldurit ja lõpetas menetluse, kuna võlgnik – OÜ Halinga – on enne ajutise halduri nimetamist 16. augustil täitnud kohustuse, millel pankrotiavaldus põhineb," ütles kohtu pressiesindaja.

Ajutise pankrotihalduri nimetamata jätmise kohta võib avalduse esitaja esitada 15 päeva jooksul määruskaebuse Tallinna ringkonnakohtule. Halinga vastu oli pankrotiavalduse esitanud OÜ Obama, mille omanik Agu Laanemets ei osanud eile veel öelda, kas kavatseb otsuse edasi kaevata.

Harju maakohtus on menetluses ka Halinga hagi Obama vastu, millega Halinga nõuab Obamalt 106 000 eurot.

Halingal on käimas saneerimismenetlus, mille suhtes on määruskaebuse esitanud suuremad võlausaldajad, kes taotlevad saneerimismenetluse lõpetamist. Selles küsimuses langetab riigikohus otsuse 21. septembril.

Loe pikemalt Pärnu Postimehest. 

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised