Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 23. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus jättis Halingale pankrotihalduri nimetamata

Kohus jättis Halingale pankrotihalduri nimetamata
Foto: Andres Haabu
Pärnu maakohus jättis eile piimatootjale OÜ Halinga ajutise pankrotihalduri nimetamata, pankrotti taotles ettevõtte endine juhatuse liige Agu Laanemets, kirjutab Pärnu Postimees.

"Kohus ei nimetanud ajutist pankrotihaldurit ja lõpetas menetluse, kuna võlgnik – OÜ Halinga – on enne ajutise halduri nimetamist 16. augustil täitnud kohustuse, millel pankrotiavaldus põhineb," ütles kohtu pressiesindaja.

Ajutise pankrotihalduri nimetamata jätmise kohta võib avalduse esitaja esitada 15 päeva jooksul määruskaebuse Tallinna ringkonnakohtule. Halinga vastu oli pankrotiavalduse esitanud OÜ Obama, mille omanik Agu Laanemets ei osanud eile veel öelda, kas kavatseb otsuse edasi kaevata.Harju maakohtus on menetluses ka Halinga hagi Obama vastu, millega Halinga nõuab Obamalt 106 000 eurot.Halingal on käimas saneerimismenetlus, mille suhtes on määruskaebuse esitanud suuremad võlausaldajad, kes taotlevad saneerimismenetluse lõpetamist. Selles küsimuses langetab riigikohus otsuse 21. septembril.Loe pikemalt Pärnu Postimehest. 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960