Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 29. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tõuloomade paremik koguneb laupäeval Eesti Põllumajandusmuuseumisse

Eesti tõuloomade paremik koguneb laupäeval Eesti Põllumajandusmuuseumisse
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Laupäeval, 3. septembril algusega kell 10 toimub Eesti Põllumajandusmuuseumis Tartu sügisnäitus. Tõuloom 2016, kus saab näha Eesti parimaks hinnatud veiseid, hobuseid, lambaid ja teisi tõuloomi. Sel aastal toimub 25-s tõuloomanäitus Eestis.

Tõuloomanäitus taastati 1990. aastal Luigel, kus toimus kokku viis näitust seitsmel aastal, 1997. aastast toimub tõuloomanäitus Ülenurmel Eesti Põllumajandusmuuseumis. Tunnustatakse 15 parimat tõuaretajat 2016. Osalejad on Tartu, Viljandi, Jõgeva, Harju, Põlva, Lääne ja Lääne-Viru maakondadest. Esindatud on suvel toimunud konkursside võitjad..  

Tõuloomade tutvustused algavad kell 12.00.

12–15.30 Parimate tõuloomade ja aretajate tutvustus12.05 lambad12.30 linnud12.35 karusloomad12.40 eesti maakarja konkurss13.00 eesti punane tõug13.20 eesti holsteini tõug13.40 Eesti visside esitlus13.50 lihaveised14.10 hobused14.45 käsitsilüpsi võistlus, lamba pügamine15.00 publiku lemmiku valimineNäitusel osaleb ligi 80 erinevat looma ja lindu. Kõigi nende seast saavad pealtvaatajad valida näituse kauneima tõulooma.Sel aastal on näitusel esmakordselt kohal Austriast toodud tirooli hall lihaveis ning esindatud 9 erinevat lihaveisetõugu. Mitmed näitusel esindatud lihaveised on valitud oma tõu Eesti parimateks esindajateks.Kohal on Eesti rekordlehm Missy, kelle 305 päeva toodang on 19 767 kg.Esmakordselt osaleb näitusel ka kihnu maalammas, kes selle aasta algul tunnustati eraldi tõuna.Tartu sügisnäitus. Tõuloom 2016 toimub koostöös Eesti Tõuloomakasvatuse Liiduga.Samal ajal toimub muuseumi alal ka suur sügislaat, erinevad töötoad, poni- ja hobusõidud, tõukoerte tutvustused ja palju muud.Päevakava leiad SIIT

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960