Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 14. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piimaliit ja Põllumajandus-Kaubanduskoda ühinevad

Piimaliit ja Põllumajandus-Kaubanduskoda ühinevad
Foto: Erik Prozes
6. septembril 2016 jõudis lõpuni Eesti Piimaliidu ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja ühinemine. Piimaliit ja põllumajandus-kaubanduskoda ühinesid ühendamise teel, mille tulemusena Eesti Piimaliit lõpetab tegevuse ning kogu tema vara, nii õigused kui kohustused ja liikmed läksid üle Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojale.

“Ühinemise järel suureneb organisatsiooni võimekus liikmete huvide kaitsmisel ja liikmetele vajalike teenuste pakkumisel. Samuti on kahe organisatsiooni ühinemise tulemusel võimalik paremini arendada põllumajandustootjate, piimatöötlejate ja teiste maamajandusettevõtjate horisontaalset ja vertikaalset koostööd ning ühistegevust,” ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

Sõrmuse sõnul on olulisteks märksõnadeks edasises tegevuses liikmete huvide kaitsmine nii Eestis kui Euroopa Liidus, piima tarbimise soodustamine, heade kaubandustavade edendamine ning piimatoodete ekspordi arendamine nii traditsioonilistel kui potentsiaalsetel uutel turgudel.Eesti Piimaliit loodi 2. novembril 1989. aastal. Sellest ajast alates on liit tegutsenud aktiivselt piimatöötlemisettevõtjate huvide esindamisel nii Eestis kui ka välismaal. Eesti Piimaliit on olnud Euroopa Piimandusassotsiatsiooni liige alates 2003. aastast ja osalenud aktiivselt läbi selle assotsiatsiooni ka Euroopa piimanduspoliitka kujundamise protsessis.Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda koondab suuremat osa Eesti piimandussektorist –piimatootmisega tegelevad põllumajandusettevõtted, tõuaretajad, kõik suuremad Eesti piimatööstused ning piimatootjatele teenuseid osutavad ettevõtted (sh söödatootjad, veterinaarravimite müüjad jne).

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda koondab suuremat osa Eesti piimandussektorist – piimatootmisega tegelevad põllumajandusettevõtted, tõuaretajad, kõik suuremad Eesti piimatööstused ning piimatootjatele teenuseid osutavad ettevõtted (sh söödatootjad, veterinaarravimite müüjad jne). 

"Seoses globaliseerumise ja järjest suureneva kontsentreerumisega on ka senised erialaliidud üle Euroopa asunud järjest enam ühinema kas siis sektoripõhiselt või -üleselt. Näiteks Suurbritannias toimus piimatööstuste ja farmerite organisatsiooni ühinemine juba 2005. aastal, Sloveenias aga eelmisel aastal, kus senine eraldi tegutsenud piimaliit ühines samuti põllumajanduskojaga," ütles organisatsioonide ühinemise järel põllumajandus-kaubanduskojas piimanduse ja toiduvaldkonda koordineeriv Tiina Saron.

Saroni sõnul on seega ka Eesti Piimaliidu ühinemine Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojaga loogiline areng ja aitab senisest jõulisemalt kaitsta liikmete huve.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960