Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 19. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaülikooli aastapäev toob kokku ligi 3000 töötajat ja vilistlast

Maaülikooli aastapäev toob kokku ligi 3000 töötajat ja vilistlast
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Sel nädalal tähistab Eesti Maaülikool erinevate ettevõtmistega oma 65. aastapäeva, nädala kulminatsiooniks on Eesti üle aegade suurim vilistlaspidu, mis toob ülikooli linnakusse ligi 3000 (endist) töötajat ja vilistlast.

Eesti Maaülikooli vilistlane põllumees Tõnu Post rääkis, et vilistlaspidu on suurepärane nostalgiaõhtu, kus on võimalik kohtuda endiste kursuse- ja koolikaaslastega. „Vilistlased, kes jätkavad sarnasel erialal, kui see, mida ülikoolis õpiti, jäävad paratamatult kooliga ja oma kursusega seotuks kogu eluks. Meie kursus korraldab ise iga-aastaseid kokkusaamisi, kus on alati kohal üle poole lõpetanutest, ent sellised suurüritused annavad võimaluse meenutada Elu Parimaid Aastaid ühes teistega.“ Post kinnitab, et Eesti Maaülikooli eelkäija Eesti Põllumajanduse Akadeemia andis talle hea erialase ettevalmistuse, aga lisaks sellele veel ka suure hulga häid sõpru, tuttavaid ja koolikaaslasi.

„Maaülikooli kursuste ühtekuuluvustunnet ja kodust õhkkonda on alati kadestatud,“ ütles Eesti Maaülikooli vilistlaskogu juhatuse esimees Jaan Õunapuu. „Seda kinnitab seegi, et esimesed 2500 piletit vilistlaspeole müüdi läbi väga kiiresti, mistõttu pidime leidma lahenduse, et aastapäeva saaks tähistama tulla veelgi suurem hulk tahtjaid.“ Õunapuu sõnul on hetkel müügis veel viimased piletid. 

Eesti Maaülikool on tunnustatud ülikool biomajanduse valdkonnas.Ülikool kuulub põllumajanduse ja metsanduse valdkonnas maailma 100 parima ülikooli edetabelisse, olles 51.-100. kohal. Taime- ja loomateaduste ning keskkonna ja ökoloogia valdkonnas ollakse maailmas 1% enim viidatud teadusasutuste hulgas. 

MIS TOIMUB

21. septembril

22. septembril

23. septembril

Eesti Maaülikool on tunnustatud ülikool biomajanduse valdkonnas. Ülikool kuulub põllumajanduse ja metsanduse valdkonnas maailma 100 parima ülikooli edetabelisse, olles 51.-100. kohal. Taime- ja loomateaduste ning keskkonna ja ökoloogia valdkonnas ollakse maailmas 1% enim viidatud teadusasutuste hulgas. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960