19. septembril kõrvitsahoidiste tootmisega algust teinud Eesti juhtiv toiduainete ja hoidiste valmistaja Põltsamaa Felix ostab sel aastal Eesti kasvatajatelt kokku 900 tonni kõrvitsat.

- Põltsamaa Felix paneb purki 900 tonni kõrvitsat
- Foto: Meelika Sander-Sõrmus
“Kuigi kõrvitsa kasvuperiood on olnud sademeterohke, võime olukorraga rahule jääda – saak on olnud tänavu väga hea,” ütles Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol.
Ettevõte ostab kõrvitsat kokku kümnelt erinevalt kasvatajalt Jõgeva, Lääne-Viru, Viljandi, Pärnu ja Tartu maakondadest.Uudistootena toob Põltsamaa Felix tänavu turule Maalehe 2015. aasta hoidistekonkursi võidutöö retsepti alusel loodud Põltsamaa kõrvitsa-astelpaju salati. “Uus toode toob lauale täiesti uue vaatenurga ja maitsekombinatsiooni, mis kindlasti paljude südamed võidab. Riivitud kõrvits annab värske salati sarnase krõmpsu konsistentsi; sidrun, kaneel ja ingver teevad maitset särtsakaks ning eestimaine astelpaju lisab kodusust ja tervislikkust – on ju tegu teada-tuntud kodumaise supermarjaga,” kirjeldas Viilol uut kõrvitsa-astelpaju salatit. Uus toode sobib Viiloli sõnul hästi erinevate praadide kõrvale – liha, verivorstid, pasta jm. “Sellest saab kindlasti selle aasta uus hitt ka jõululaual!” lisas Viilol.Põltsamaa Felix on kõige laiema toiduainete valikuga juhtiv toiduainetetootja Eestis, tootes ja turustades ligi 350 toodet neljateistkümne erineva kaubamärgi all.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.