Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 20. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põltsamaa Felix paneb purki 900 tonni kõrvitsat

Põltsamaa Felix paneb purki 900 tonni kõrvitsat
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
19. septembril kõrvitsahoidiste tootmisega algust teinud Eesti juhtiv toiduainete ja hoidiste valmistaja Põltsamaa Felix ostab sel aastal Eesti kasvatajatelt kokku 900 tonni kõrvitsat.

“Kuigi kõrvitsa kasvuperiood on olnud sademeterohke, võime olukorraga rahule jääda – saak on olnud tänavu väga hea,” ütles Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol.

Ettevõte ostab kõrvitsat kokku kümnelt erinevalt kasvatajalt Jõgeva, Lääne-Viru, Viljandi, Pärnu ja Tartu maakondadest.Uudistootena toob Põltsamaa Felix tänavu turule Maalehe 2015. aasta hoidistekonkursi võidutöö retsepti alusel loodud Põltsamaa kõrvitsa-astelpaju salati. “Uus toode toob lauale täiesti uue vaatenurga ja maitsekombinatsiooni, mis kindlasti paljude südamed võidab. Riivitud kõrvits annab värske salati sarnase krõmpsu konsistentsi; sidrun, kaneel ja ingver teevad maitset särtsakaks ning eestimaine astelpaju lisab kodusust ja tervislikkust – on ju tegu teada-tuntud kodumaise supermarjaga,” kirjeldas Viilol uut kõrvitsa-astelpaju salatit. Uus toode sobib Viiloli sõnul hästi erinevate praadide kõrvale – liha, verivorstid, pasta jm. “Sellest saab kindlasti selle aasta uus hitt ka jõululaual!” lisas Viilol.Põltsamaa Felix on kõige laiema toiduainete valikuga juhtiv toiduainetetootja Eestis, tootes ja turustades ligi 350 toodet neljateistkümne erineva kaubamärgi all.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960