Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parimad noorkündjad selgunud

Parimad noorkündjad selgunud
Autor: Meelika Sander-Sõrmus
24. septembril toimus Olustveres rahvusvaheline koolinoorte künnimeistrivõistlus. Võistlusel osalejaid oli seitsmest riigist.

Võistlusel osales 27 noort kündjat - 15 välisvõistlejat, 4 õpilast Järvamaa Kutsehariduskeskusest ja 6 Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õpilast. Üks võistleja tuli Kesa Agrost ja üks Dotnova Balticust.

Võistluse eesmärgiks oli eelkõige tõsta noorte teadlikkust künnikvaliteedi vajalikkuse osas ning arendada künnikultuuri ja selle järjepidevust.Võidukas esikolmik oli järgmine:

1. Mark-Hubert Heil – Olustvere TMK2. Arko Arras – Järvamaa KHK3. Bogdan Dorož – Järvamaa KHKVõistlejatele oli künniks kõrrepõld. Künnitehnikaga aitasid lisaks Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolile ka AS Taure, A. Tammel AS, Stokker Agri ja Flint Kaubandus AS.

Bayer Eesti

Väderstad

Dotnuva Baltic

Flint Kaubandus

Võistluse korralduspoole eestvedajaks oli Riho Kala, tehnika ja õpilaste ettevalmistuse poolega tegeles Elmut Lehiste. Välisvõistlejad võttis oma hoole alla kooli välissuhete koordinaator Aino Saavaste.

Platsikohtunikeks olid kooli omad põllumajanduse eriala õpilased ja peakohtunikus ETKIst Taavi Võsa, kel oli veel abis 6 kohtunikku.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751