Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 20. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Septembris suurenesid põllutöömasinate kindlustuskahjud

Septembris suurenesid põllutöömasinate kindlustuskahjud
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Salva Kindlustus hüvitas selle aasta septembris kindlustuskahjusid 1,2 miljonit eurot, mida on eelmise aastaga võrreldes ligi viiendiku võrra rohkem. Enim kasvasid väljamaksed varakindlustuses põllutöömasinate purunemise ja tulekahjude tõttu.

Septembris Salva Kindlustuse poolt klientidele välja makstud 1,2 miljonist eurost moodustasid 394 000 eurot varakahjud, mida on kolmandiku võrra enam kui eelmisel aastal samal ajal.

“Ettevõtete varakahjudes andsid tooni põllutöömasinate purunemisest tingitud kahjud. Sagedamini esines kombaini heedrisse sattunud kivide poolt tekitatud kahjusid, mille suurim ühekordne väljamakse ulatub üle 15 000 euro,” ütles Salva Kindlustuse varakindlustuse osakonna juhataja Alver Kivirüüt. “Samuti registreerisime septembris mitmeid juhtumeid, mis olid seotud traktorite või laaduritega.”“Septembri varakahjude kasvu taga olid mõned suuremad kodukindlustusega seotud juhtumid - tuleõnnetused, vargused ja vandaalitsemised ning samuti hoonete veesüsteemide purunemisest tekkinud kahjud,” lisas Kivirüüt. Suurim septembrikuine kodukindlustuse väljamakse küündis üle 50 000 euro.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960