Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 28. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Baltic Agro uus keskus sai nurgakivi

Fotod: Baltic Agro uus keskus sai nurgakivi
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Baltic Agro koos Baltic Agro Machinery’ga alustas Tallinna lähedale Jürisse, Rukki tehnoparki 5000-ruutmeetri suuruse ja neli miljonit eurot maksva põllumajanduskeskuse ehitust.

“Meie meeskond on kasvanud, lisandunud on John Deere põllumajandus- ja aiatehnika esindus. Oleme arenenud koos Eesti põllumeestega ning näeme Eesti põllumajandust stabiilse ja jätkusuutlikuna, et investeerida uude keskusesse. Soovime koondada kõik oma teenused ja tooted ühe katuse alla, mis kindlasti on ka mugavam põllumehele,” rääkis Baltic Agro tegevdirektor Ants Puusta, miks kakskümmend aastat turul tegutsenud ettevõte otsustas esimese taolise päris oma hoone ehitada.

Baltic Agro juht Ants Puusta ja Aasta põllumees 2016 Lembit Paal saabusid nurgakivi panekule traktoritega.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Baltic Agro Eestis kuulub Danish Agro koosseisu koos Läti ja Leedu Baltic Agroga. Baltic Agro müügitulu 2015. aastal oli 252 788 tuh eurot (2014. aastal oli müügitulu 188 160 tuh eurot). Müügitulust 59,28% tekkis Eesti turul. Suurimad eksporditehingud läksid Hollandisse ning moodustasid käibest 6,3%. Müügitulust 76,18% moodustas teravilja, rapsi ja seemnete müük; mineraalväetiste ja taimekaitsevahendite müük moodustas 20,14%. 2015. aastal kasvas ka loomasöötade, heinaseemnete ning põllumajadusteenuste müük. Aruandeaasta puhaskasumiks kujunes 4 421 tuh eurot (2014. aastal oli puhaskasum 2 760 tuh eurot). Keskmine töötajate arv on 77 töötajat. Baltic Agro sidusettevõtted on Scanola Baltic AS ja Baltic Agro Machinery.Baltic Agro tooted ja teenused- Väetised põllu- ja aianduskultuuridele;- Taimekaitse põllu- ja aianduskultuuridele;- Seemned: teravilja ja rapsi seemned, heinaseemned, seemnekartul;- Vilja kokkuost ja müük;- Teenused: erinevad põllumajandusteenused, nõuandeteenus;- Loomakasvatustooted ja –teenused: silovalmistamistarvikud ja söödad, nõustamine;- Vedelkütus;- Koduaiaväetised, taimekaitse ja tarvikud. 

Põllumeeste poolt edastas tervitussõnad ja viljakoti Aasta põllumees Lembit Paal, kes saabus koos Ants Puustaga üritusele traktori roolis. Ühiselt asetati vutlarisse rukkiseemned, sümboliseerimaks viljakasvatust kui Baltic Agro üht suurimat tegevusvaldkonda ning uue keskuse asukohta Rukki teel.

Uus 5000-ruutmeetrine hoone ehitatakse Jürisse ning Eesti üks suurimaid vilja kokkuostjaid ja eksportijaid plaanib valmivasse keskusesse koondada oma kõik erinevad ettevõtlusvaldkonnad, et põllumehel oleks mugav saada vajalikud teenused ja tooted kätte ühest kohast. Seal hakkab asuma 1500m2 aianduskaupade ja taimekaitse ladu, 1000m2 John Deere’i hoolduskeskus ja varuosade ladu, 500m2 müügihall ning 1000m2 hõlmav Baltic Agro kontor.Hoone ehitajaks on Maru Ehitus ning see valmib 2017. aasta juuniks. .Vaata lisa ülevaatlikust videost

Baltic Agro uus keskus sai nurgakivi
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960