Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Taluliidu kongressil räägiti maast

Fotod: Taluliidu kongressil räägiti maast
Foto: Lii Sammler
Eestimaa Talupidajate Keskliidu liikmed kogunesid eile Türil toimunud kongressil, kus põhiteemadeks oli maaküsimused ja kõik sellega seotu.

Eesti maa peaks jääma eestlasest harijale ja tuleks hakata vaatama nii seadusi, kui ka Euroopa Liidu baaslepinguid, et leida võimalused maa müüki ükskõik kellele piirata – oli kongressi läbivaks teemaks.

Konverentsi avas Eestimaa Talupidajate Keskliidu nõukogu esimees Kalle Hamburg. Osalejaid oli tulnud tervitama nii endine maaeluminister Urmas Kruuse, kui ka uus minister Martin Repinski. Kohal oli ka keskkonnaminister Marko Pomerants, kes rääkis maade ümberhindamisest ja põllumajandust puudutavatest uutest keskkonnaregulatsioonidest.

Ettekande maade haaramise teemal tegi Eestimaa Talupidajate Keskliidu nõukogu liige Kaul Nurm.„Põllumajandusmaade koondumine väikese hulga ettevõtete kätte toob tulevikus toidujulgeoleku probleemi. Eesti põllumajandusmaastikul on palju ettevõtteid, kes pakuvad suurt huvi välisinvestoritele. Lahendusi siin on mitmeid, me võime hakata maaturgu reguleerima, maasuhteid reguleerima, me peaksime muutma põllumajanduspoliitika fookust. Lisaks võiksime kasutada ka regionaalpoliitika ja maksupoliitika instrumente,“ lausus Nurm.Maade ümberhindamisest rääkis liidu juhataja Kalle Liebert ning põllumajanduse kontsentreerumisest Eestis Evelin Jürgenson Maaülikoolist.

Taluliidu kongress Türil
Foto: Lii Sammler
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960