EAS toetab viit ettevõtjate elektriliitumiste pilootprogrammi projekti

EAS toetab viit ettevõtjate elektriliitumiste pilo
EAS toetab viit ettevõtjate elektriliitumiste pilootprogrammi projekti

Ettevõtjate elektriliitumiste pilootprogrammi taotlusvoorus otsustas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) toetada viit projekti ligi 112 000 euroga. Toetuse saajateks on Alcantra, Pargi puukoda, Arke Lihatööstuse AS, Estopuit ja Well Tehnoloogia. Toetuse sihiks on stimuleerida majanduskasvu ja luua uusi töökohti.

Pilootprogrammi haldava riigihalduse ministri Mihhail Korbi sõnul on tal hea meel, et taotlusi laekus kõigist piirkondadest, kuhu see oli sihitud. „Regionaalareng on üks valitsuse prioriteete ja elektriliitumiste toetamine aitab luua kõrgepalgalisi töökohti, edendada ettevõtlust ja selle kaudu kohalikku elu.“

EASi regionaalarengukeskuse valdkonnajuhi Jaak Puistama sõnul plaanivad kõik toetust saanud ettevõtjad suurendada lisandväärtust ning luua kokku 52 uut piirkonna keskmisest kõrgema palgaga töökohta.

Põlvamaal tegutsev Arke Lihatööstus AS plaanib projekti raames suurendada elektrivõimsust enam kui kahekordselt, et võimaldada uute seadmete kasutuselevõtt lihatööstuse Põlgaste tsehhi tootmismahtude tõstmiseks. Projekti tulemusena kavatsetakse luua juurde neli töökohta, mille palgatase on poolteist korda kõrgem Põlva maakonna keskmisest töötasust.

Ettevõtjate elektriliitumiste pilootprogrammi laekus tähtajaks seitse taotlust (kaks Ida-Virumaalt, kolm Põlvamaalt ning Valgamaalt ja Võrumaalt kummastki üks taotlus). Kokku taotleti toetust üle 166 000 euro mahus. Ettevõtjate elektriliitumiste programm piloodina õigustas ennast ning programmiga tegeleb edasi Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, kes analüüsib võimalusi toetavaid tegevusi laiendada ning viia toetuse taotlemise võimalus üle-eestiliseks.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised