Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 12. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS toetab viit ettevõtjate elektriliitumiste pilootprogrammi projekti

EAS toetab viit ettevõtjate elektriliitumiste pilootprogrammi projekti
Foto: Äripäev AS
Ettevõtjate elektriliitumiste pilootprogrammi taotlusvoorus otsustas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) toetada viit projekti ligi 112 000 euroga. Toetuse saajateks on Alcantra, Pargi puukoda, Arke Lihatööstuse AS, Estopuit ja Well Tehnoloogia. Toetuse sihiks on stimuleerida majanduskasvu ja luua uusi töökohti.

Pilootprogrammi haldava riigihalduse ministri Mihhail Korbi sõnul on tal hea meel, et taotlusi laekus kõigist piirkondadest, kuhu see oli sihitud. „Regionaalareng on üks valitsuse prioriteete ja elektriliitumiste toetamine aitab luua kõrgepalgalisi töökohti, edendada ettevõtlust ja selle kaudu kohalikku elu.“

EASi regionaalarengukeskuse valdkonnajuhi Jaak Puistama sõnul plaanivad kõik toetust saanud ettevõtjad suurendada lisandväärtust ning luua kokku 52 uut piirkonna keskmisest kõrgema palgaga töökohta.Põlvamaal tegutsev Arke Lihatööstus AS plaanib projekti raames suurendada elektrivõimsust enam kui kahekordselt, et võimaldada uute seadmete kasutuselevõtt lihatööstuse Põlgaste tsehhi tootmismahtude tõstmiseks. Projekti tulemusena kavatsetakse luua juurde neli töökohta, mille palgatase on poolteist korda kõrgem Põlva maakonna keskmisest töötasust.

Pilootprogrammis said taotlejaks ollaäriühingud, mille tegevusalaks on töötlev tööstus ja mis on äriregistrisse kantud vähemalt 12 kuud enne taotluse esitamise tähtpäeva ning mille müügikäive 2015. aastal ületas taotletava toetuse summat.

Toetuse suurus on maksimaalselt 50 000 eurot ühe projekti kohta, millele lisandub omafinantseering vähemalt 50% ulatuses.

Ettevõtjate elektriliitumiste pilootprogrammi laekus tähtajaks seitse taotlust (kaks Ida-Virumaalt, kolm Põlvamaalt ning Valgamaalt ja Võrumaalt kummastki üks taotlus). Kokku taotleti toetust üle 166 000 euro mahus. Ettevõtjate elektriliitumiste programm piloodina õigustas ennast ning programmiga tegeleb edasi Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, kes analüüsib võimalusi toetavaid tegevusi laiendada ning viia toetuse taotlemise võimalus üle-eestiliseks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960