Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Dimediumi XXI aastasümpoosion

Fotod: Dimediumi XXI aastasümpoosion
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
26. jaanuaril toimus Tartus, Eesti Rahva Muuseumis, Dimediumi XXI aastasümpoosion, mis ühendas seekord jõud Dimediumi Taimekasvatuse Talvekooliga.

Seega toimus üritus ERMi kahes saalis, kus ühes lahati piimalehmade terviseteemasid ja räägiti silotegemisest ning teises saalis jagati taimekasvatuse tarkusi.

Kui me oleme harjunud mõtlema Dimediumist kui veterinaarfirmast, siis nüüd on sellele osale lisandunud tugev taimekasvatuspool – juba mõnda aega ollakse turul Anfisco väetistega.Eilsel sümpoosionil toimunud taimekasvatuse õppepäeval jagas BASFi esinaja Alo Põldmaa infot nende uute toodete kohta ning andis häid soovitusi taimekaitsevahendite pritsimistöödeks.ADFi juhataja Mikk Mehide selgitas lahti AIRINOVi droonide kasutusvõimalused.Zemdirbiu Konsultaciajas UAB direktor Ernestos Prasauskas tegi selgeks, kuidas taimefüsioloogiast lähtuvalt leida õige aeg leheväetiste kasutamiseks.

Kõrge lend – Prantsusmaa põllumajandus­ühing suurendab droonide abil saaki

Anfisco väetamisprogrammi kasutamisest kartuli lehekaudsel väetamisel

Anfisco leheväetistel on potentsiaali ka maasika- ja aiaviljakasvatuses

 Dimediumi rahva ühine sõnum oli, et tuues meie looma- ja taimekasvatajani kõik nende tööks vajaliku, ollakse seeläbi kaastegevad selles, et meie põllud oleks viljakad, loomad terved ja et meie lapsed ja lapselapsed saaks süüa kodumaist tervislikku toitu. 

Loomakasvatusest huvitunud said teada kuidas veiste viirushaigustega, mis võivad farmerile väga kulukas minna, võidelda. Sellest rääkis Kerli Mõtus Maaülikoolist. Ning veel toimus põhjalik arutelu silotegemise ümber. Teadusliku poole tõi kuulajateni Andres Olt Maaülikoolist ning praktiku kogemusi jagasid Märt Riisenberg Kehtna Mõis OÜst ning Edda Vahtramäe Laatre Piim OÜst.

 Oli tore, asjalik ja huvitav päev. Põhjalikumalt toimunust saate lugeda lähiajal meie veebist.

Dimediumi XXI aastasümpoosion
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960