Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 23. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bayer ja Yara sõlmisid põllumajandustootjatele kasuliku tehnoloogialitsentsi lepingu

Bayer ja Yara sõlmisid põllumajandustootjatele kasuliku tehnoloogialitsentsi lepingu
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Bayer ja Yara International ASA (Yara) alustasid tarkvarakoostööd ja sõlmisid tehnoloogialitsentsi lepingu, et pakkuda kõigile põllumajandustootjatele maailmas digitaalseid põllumajandustegevuse vahendeid, mis aitavad kaasa põllumajandusettevõtete tootlikkuse, kasumlikkuse ja jätkusuutlikkuse edendamisele.

Eesmärk on välja arendada uusi digitaalseid põllumajanduslahendusi ja samas ka laiendada olemasoleva lämmastikutehnoloogia kasutamist, sealhulgas järeleproovitud ja tõestust leidnud N-Sensor™, ning edendada mobiilse kuvamistehnoloogia rakendamist, sealhulgas ImageIT™.

Käesoleva lepingu kohaselt annab Yara Bayerile juurdepääsu oma mobiilsele kuvamistehnoloogiale, millega määratakse mulla toitainete sisaldust ja taimede vajadusi nutitelefoni rakenduse abil, ning Yara lisab sellele omapoolsed taimede väetamise soovitused. Sellega aidatakse edaspidi põllumajandustootjatel kogu maailmas toota saaki tõhusamal viisil.„Põllumajandustootmine võib terves maailmas muutuda tõhusamaks ja jätkusuutlikumaks. Sellel koostööl on oluline osa nende eesmärkide saavutamisel nii Aafrika ja Aasia väikepõllumajandustootjate jaoks kui ka USA ja Euroopa suuremate ettevõtjate hulgas“, sõnas Bayeri digitaalse põllumajanduse algatuse juht Tobias Menne.„Kiirendamaks meie digitaalse andurtehnoloogia arengut, otsime võimalusi partnerlusteks, mis aitaksid meil meie tugevat turupositsiooni taimede väetamise vallas ära kasutada. See koostöö annab meile parema positsiooni, et toetada põllumajandustootjaid saagi tulemuslikkuse parandamises, integreerides digitaalsed lahendused nende ettevõtte juhtimisse,“ ütles Yara rakendussüsteemide ja põllukultuuride majandamise süsteemide juht Pål O. Stormorken.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960