Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandustootja on oodatud kongressile CIMA 2017

Põllumajandustootja on oodatud kongressile CIMA 2017
Foto: Postimees/Scanpix
Rahvusvahelise Põllumajandusmuuseumide Assotsiatsiooni (AIMA) kongress CIMA XVIII „Traditsioonid ja muutused – jätkusuutlik tulevik“ toimub 10.-13. mail Eesti Põllumajandusmuuseumis ning Eesti Maaülikoolis.

Rahvusvaheline kongress CIMA2017 on üle kolme aasta peetav AIMA kongress ning seekord korraldab seda Eesti Põllumajandusmuuseum, Maaeluministeeriumi ja Ettevõtluse Arenduse SA toetusel. AIMA eesmärk on teadvustada põllumajanduse tähtsust ühiskonnas põllumajanduse ajaloo kaudu ja soodustada muuseumide dialoogi põllumajanduslikel teemadel üle kogu maailma. nn „söödava aia“ arengu toetaja, Briti kogukonna liidri, aktivisti ja keskkonnatöötaja Pamela Janice Warhurst Suurbritanniast ning mahe Eesti eestvedaja Krista Kulderknup. Moderaatoriks on Maaülikooli professor Rando Värnik.“

Muuseumide ees seisab raske ülesanne: hoida elus hindamatu väärtusega minevikku ning samal ajal minna kaasa kiirete muutustega. „2017. aasta kongressi fookuses ongi maaelu pärandi ja traditsioonide kasutamine, et juhtida muutusi jätkusuutliku tuleviku heaks. Ootame põllumehi osalema konverentsil CIMA2017, et koos Teiega maaeluedendajad mõtestada ja leida lahendusi, kuidas maaelumuuseumid tänapäeval koguvad, säilitavad ja tõlgendavad teavet ühiskondlike muutuste kohta, mis on mõjutanud või mõjutavad põllumajandust ja maaelu,“ selgitas Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild. „Üha enam suureneb maailmas huvi mahemajanduse vastu. Seetõttu pakume konverentsi peaesinejateks linnaliste piirkondade põllumajanduse

Rohkem infot leiad SIIT

Konverentsil osalejad Eestist palun registreerige end e-kirja teel: [email protected] on esinejaid erinevatest riikidest; USA, Kanada, India, Brasiilia, Prantsusmaa, Suurbritannia, Soome, Läti, Venemaa, Tšehhoslovakkia, Austraalia, Rumeenia, Poola, Sloveenia, Jaapan, Norra, Egiptus, Belgia jm.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960