Põllumajandus­tootja on oodatud kongressile CIMA 2017

Põllumajandustootja on oodatud kongressile CIMA 20
Põllumajandustootja on oodatud kongressile CIMA 2017

Rahvusvahelise Põllumajandusmuuseumide Assotsiatsiooni (AIMA) kongress CIMA XVIII „Traditsioonid ja muutused – jätkusuutlik tulevik“ toimub 10.-13. mail Eesti Põllumajandusmuuseumis ning Eesti Maaülikoolis.

Rahvusvaheline kongress CIMA2017 on üle kolme aasta peetav AIMA kongress ning seekord korraldab seda Eesti Põllumajandusmuuseum, Maaeluministeeriumi ja Ettevõtluse Arenduse SA toetusel. AIMA eesmärk on teadvustada põllumajanduse tähtsust ühiskonnas põllumajanduse ajaloo kaudu ja soodustada muuseumide dialoogi põllumajanduslikel teemadel üle kogu maailma.

Muuseumide ees seisab raske ülesanne: hoida elus hindamatu väärtusega minevikku ning samal ajal minna kaasa kiirete muutustega. „2017. aasta kongressi fookuses ongi maaelu pärandi ja traditsioonide kasutamine, et juhtida muutusi jätkusuutliku tuleviku heaks. Ootame põllumehi osalema konverentsil CIMA2017, et koos Teiega maaeluedendajad mõtestada ja leida lahendusi, kuidas maaelumuuseumid tänapäeval koguvad, säilitavad ja tõlgendavad teavet ühiskondlike muutuste kohta, mis on mõjutanud või mõjutavad põllumajandust ja maaelu,“ selgitas Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild. „Üha enam suureneb maailmas huvi mahemajanduse vastu. Seetõttu pakume konverentsi peaesinejateks linnaliste piirkondade põllumajanduse nn „söödava aia“ arengu toetaja, Briti kogukonna liidri, aktivisti ja keskkonnatöötaja Pamela Janice Warhurst Suurbritanniast ning mahe Eesti eestvedaja Krista Kulderknup. Moderaatoriks on Maaülikooli professor Rando Värnik.“

Rohkem infot leiad SIIT

Konverentsil osalejad Eestist palun registreerige end e-kirja teel: merli.sild@epm.ee.

Konverentsil on esinejaid erinevatest riikidest; USA, Kanada, India, Brasiilia, Prantsusmaa, Suurbritannia, Soome, Läti, Venemaa, Tšehhoslovakkia, Austraalia, Rumeenia, Poola, Sloveenia, Jaapan, Norra, Egiptus, Belgia jm.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised