27. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljasalve mahud suurenesid viiendiku võrra

Suvel valmis Jõgeval uus viljaladu.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Vilja ja muude kaupade hulgimüüja Eesti Viljasalv suurendas kaubamüügi mahtusid viiendiku võrra, aga maailmaturu hindade langus hoidis käibekasvu 3 protsendi juures.

Äripäeva infopanka

Keskmiselt töötas ettevõttes 2016. aastal 14 inimest, töötajate arv eelneva aastaga võrreldes ei muutunud. Käive töötaja kohta suurenes 2,9 protsenti 5,18 miljoni euroni. Keskmine brutotasu töötaja kohta kasvas 8 protsenti 2131 euroni kuus.„2016. aasta möödus ettevõttele ootuspäraselt ja kaubavoog kasvas tonnides 21 protsenti. See ei avaldunud samas proportsioonis müügitulus, sest turuhinnad olid eelmise perioodiga võrreldes oluliselt madalamad,“ teatas ettevõte oma tegevusaruandes.Ettevõte sai ka märkimisväärset kahju USA dollari kursimuutustest – kokku 338 683 eurot (2015. aastal saadi 53 292 eurot valuutakursi kasumit).Eesti Viljasalvel valmis 2016. aastal ka uus teravilja ladustamise kompleks, mis asub Jõgeval. Ettevõte ekspordib kokku 13 riiki, suurimateks partneriteks on Taani, Belgia, Suurbritannia ja Saksamaa.„Tuleva hooaja eesmärgiks on kasvatada müüki tonnides samuti 15-20 protsenti, mis muutub küll iga aastaga keerulisemaks, kuid on siiski korraliku saagiaasta korral teostatav,“ kirjutas ettevõte.Eesti Viljasalve omanikud on Tõnis Leetjõe (38%), Flora Leetjõe (38%), Alessandro Alberti (10%), Claudio Roberto Mantaut (10%) ja Jesus Maria Fernendez Albeniz (4%). 

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960