Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 2. mai 2017

Teadustööd vetikate ja lammaste kohta olid parimad

Teadustööd vetikate ja lammaste kohta olid parimad
Autor: Postimees/Scanpix

28. aprillil andis Maaeluministeeriumi toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai 2017. aasta õpilaste teadustööde riikliku konkursi pidulikul auhinnatseremoonial üle Maaeluministeeriumi eriauhinnad Tallinna 21. kooli 12. klassi õpilasele Kristjan Kõsterile ja Vändra Gümnaasiumi 8. klassi õpilasele Maiann Pukkale.

Kristjan Kõsteri  uurimistöö teema oli „Vetikast Furcellaria Lumbricalis ekstraheeritud furtsellaraani suhkrugeeli tugevuse sõltuvus furtsellaraani lahuse pH-st“. . 

„Tunnustame uurimistööd, mis on tehtud väga aktuaalsel sinise biomajanduse teemal, mille tulemused on eelkõige rakendatavad tootjatele ja toiduainetööstusele. Uurimistöö on teostatud pühendumusega ning autori panus katsete tegemisse ettevõttes kohapeal on olnud märkimisväärne,“ sõnas asekantsler Toomas Kevvai Kristjan Kõsteri  tööd kommenteerides.Maiann Pukka teadustöö pealkiri oli „Lammaste siseparasiitide esinemine Sohlu küla talude lammastel“. „Tunnustame väga hästi tehtud uurimistöö eest, mis annab laiapõhjalise ülevaate lammaste enamlevinud siseparasiitidest ning nende diagnoosimise meetoditest. Uurimistöö teema on lambakasvatuses aktuaalne, tulemustel on arvestatav informatiivne tähendus ning töö vääriks esitlemist lambakasvatajatele,“ kommenteeris Toomas Kevvai.Õpilaste teadustööde konkursi eesmärgiks on julgustada noori teadusega tegelema juba enne ülikooli astumist. Konkursil osalemine annab hea võimaluse ennast proovile panna ja teistega võrrelda, kohtuda teiste sarnaste huvidega eakaaslastega nii Eestist, Euroopast kui ka mujalt maailmast.Rohkem informatsiooni veebilehelt

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 51 77 736