Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kvaliteetne ning puhas toit on Hiina turule väga oodatud

Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti viibis välisvisiidil Hiina Rahvavabariigis
Foto: Mariann Roos
Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti viibis välisvisiidil Hiina Rahvavabariigis, kus kahepoolsel kohtumisel ütles Hiina põllumajandusministeeriumi väliskaubanduskeskuse asepeadirektor Li Yan, et Eesti kvaliteetne ning puhas toit on Hiina turule väga oodatud.

Visiidi eesmärk oli kahe riigi ministeeriumide vahelise kaubandus- ning teadusalast koostööd hõlmava tegevuskava uuendamine ning läbirääkimised Eesti põllumajandussaaduste ja toidukaupade turule pääsu osas.

Kui praegu on Eestil võimalik Hiinasse eksportida kilu, räime ja piimatooteid, siis kantsler andis edasi Eesti sõnumi, et Eesti on huvitatud ekspordivõimaluste laiendamisest ning koostöös Hiina ametivõimudega töötatakse hetkel selle nimel, et linnuliha, lõheliste ja liittoitude sertifikaatide osas saada Hiina pädevatelt asutustelt kiiret tagasisidet.

Kohtumisel Li Yaniga tegi kantsler ettepaneku pikendada 2015. aastal sõlmitud kaubandus- ning teadusalast koostööd hõlmavat tegevuskava. Li Yan võttis ettepaneku lahkelt vastu ning lepiti kokku, et alustatakse tegevuskava uuendamise protsessiga, et see lähiajal juba allkirjastada.

Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti viibis 17.–19. maini välisvisiidil Hiina Rahvavabariigis, kus kohtus Hiina põllumajandusministeeriumi väliskaubanduskeskuse asepeadirektori Li Yaniga, Shanghai linna ja vabakaubandustsooni esindajatega ning külastas Shanghai vabakaubandustsooni ja rahvusvahelist toidumessi SIAL China 2017. Kohtumistel osalesid ka esindajad Eesti suursaatkonnast Pekingis ja EAS-ist.

Shanghai rahvusvahelisel toidumessil SIAL China 2017 osalesid Eestist EASi ühisstendiga Saku Õlletehas AS, Värska Vesi AS, Koch OÜ, Heimtal Spirits OÜ, Vigala Piimatööstus OÜ ja Solbritt OÜ. Samad ettevõtted osalesid ka Eesti toitu tutvustaval üritusel, kus külalistele esines Eesti popartist NO?P.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960