• 02.06.17, 13:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Põllumajandusuuringute Keskuse Taimse materjali labor ja ETKI alustasid siloseiret

Põllumajandusuuringute Keskuse Taimse materjali labor ja ETKI jätkavad ka sellel aastal heintaimede toiteväärtuse määramist silotegemise optimaalse aja leidmiseks.
Põllumajandusuuringute Keskuse Taimse materjali labor ja ETKI alustasid siloseiret
  • Põllumajandusuuringute Keskuse Taimse materjali labor ja ETKI alustasid siloseiret
  • Foto: Margus Ameerikas
Analüüsid tehakse  vabariigi erinevatest kohtadest võetud proovidest nädalase intervalliga. Arvestuses on kõrreliste, ristikute, lutserni ja liblikõieliste-kõrreliste segukülvide rohusaagid Lõuna-Eestist, Kesk-Eestist, Põhja-Eestist ja Saaremaalt. 
Heintaimedel mõjutab toiteväärtust kõige enam kiusisaldus, mis sõltub liigist, selle arengufaasist ja kasvutingimustest. Uurimused on näidanud, et ühesuguses vanuses koristatud heintaimede toiteväärtust mõjutavad oluliselt temperatuur ja sademed. 
2017. aasta esimesed rohuproovide toiteväärtused määrati 29. mail, nädal hiljem määrati proovid uuesti. Järgmised proovid määratakse 12. juunil .

Artikkel jätkub pärast reklaami

Vaata rohusilo tegemise optimaalse aja infot: http://taim.etki.ee/teabematerjalid
Loe lisaks: Kevadised ilmaandmed heintaimede kasvu ja arengu iseloomustamiseks 2017
 

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele