Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 20. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: meie põllumehed messil Cereals 2017

Fotod: meie põllumehed messil Cereals 2017
Foto: Margus Ameerikas
14.-15. juunil toimus Inglismaal viljakasvatusalane mess Cereals 2017. Mess toimub traditsiooniliselt igal aastal juuli kuus. Baltic Agro ja BASF viisid messi uudistama grupi Eesti põllumajandustootjaid.

Messi pearõhk oli erinevate taimekasvatusalaste seminaride kuulamisel ja katselappide vaatlemisel. Eestikeelsed ettekanded kõigest uuest ja huvitavast taimekasvatuse ja -kaitse vallas tegid Yara, John Deere, Daw AgroSience, Syngenta, Monsanto ja Bayer.

Cerealsi messil sai lisaks taimekasvatusele ja -kaitsele näha ka uut tehnikat. Nii said tootjad jälgida kahel päeval toimunud taimekaitsepritside töödemot. Palju oli näha erinevate firmade põllurulle. Amazone demonstreeris lausa kuut uut Catrose ketasäkke mudelit. John Deere tutvustas uut säästlikku 400HP 8400R traktorit. JOSKIN pakkus põllumeestele mitmeotstarbelist haagist, mis võimaldab transportida paljusid eri liiki materjale (silo, vili, köögivili jne). Kverneland esitles väetiselaoturit Exacta TL GEOspread, millega on võimalik saavutada ideaalne laotusühtlus. Näiteks, kui GEOspread on ühendatud kiirusetundliku siibrite juhtimise ja GEOpoint’i arvestava põlluotsaautomaatikaga, saadakse väetiste kokkuhoiuks kuni 15%. Lisaks väetise kokkuhoiule saadakse ülekatete vähendamise arvelt ka parem saak. Veel oli suur rõhk tehnikal, nagu erinevad IT-seadmed, äpid ja droonid, mis võimaldavad põllutöid mugavamalt teha.

Lisaks messile külastasid meie põllumehed ka BASF-i koostööpartnerite farme  - Andrew Ward farmi ja Rawcliffe Bridge farmi.

Mess Cereals 2017
Foto: Margus Ameerikas
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960