21. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumasinate müüja kasvab jõuliselt

Põllumasinate müüja kasvab jõuliselt
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Põllumasinate müüja Tatoli kasvatas korralikult müügitulu ja ka kasumit.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et põllumajandusseadmete müügiga tegeleva Tatoli ASi müügitulu kasvas 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 27 protsenti, 34,67 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 253 374 euro võrra, 1,41 miljoni euroni (+22 protsenti).

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 50 inimest, võrreldes eelneva aastaga tõusis töötajate arv kahe võrra. Käive töötaja kohta tõusis 0,2 protsenti, 693 306 euroni. Keskmine brutotasu langes 5 protsenti, 1623 euroni kuus.

Ettevõte tegeleb ka müüdud tehnika garantii ja muu remondi ning hooldusteenuse pakkumisega. Samuti remonditakse muud põllumajandustehnikat ja paigaldatakse teraviljakuivateid.

„2017. majandusaastal prognoosime äritegevuse stabiilset jätkumist aruandeaastaga sarnases mahus,“ kirjutas firma oma tegevusaruandes.

Ettevõtte omanikud on Tõnu Nõmmsalu, Tähte Nõmmsalu, Kärt Nõmmsalu ja Mait Nõmmsalu. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960