17. august 2017

Põltsamaa Felix teenis üle miljoni kasumit

Põltsamaa Felix teenis üle miljoni kasumit
Autor: Äripäev AS

Põltsamaa suurim tööandja Põltsamaa Felix teenis üle miljoni euro kasumit. Kasvule aitas kaasa Põltsamaa kaubamärgi aktiivsem kasutamine.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et toiduainete tootmisega tegeleva Põltsamaa Felix ASi müügitulu kasvas 2016. aastal 1,2 protsenti, 25,15 miljoni euroni. Ärikasum langes 483 924 euro võrra, 1,15 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 236 inimest, võrreldes 2015. aastaga palgati juurde 12 inimest. Käive töötaja kohta langes 4 protsenti, 106 551 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 9 protsenti, 799 euroni kuus.

„Müügitulu kasv tuli ettevõtte strateegilistest tootekategooriatest, nagu mahlad, valmistoidud, kastmed ja köögiviljahoidised,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes.

„Kõige suurema kasvu saavutasid uue lihtsalt avatava kaanega konserveeritud köögiviljahoidised ja purgisupid. Kasvule aitas kaasa toodete nimetatud tootekategooriate üleviimine tugeva eestimaise Põltsamaa kaubamärgi alla. Uue kaanega köögiviljahoidised ning purgisupid võeti tarbijate poolt hästi vastu ja aktiivse turundus- ning müügitoetuse tulemusena kasvatati ka turuosa.“

Põltsamaa Felix ASi emafirma on Rootsi ettevõte Orkla Foods Sverige AB. Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 51 77 736