15. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsafirmade ühistu: puiduturul on regionaalsed väljakutsed

Metsafirmade ühistu: puiduturul on regionaalsed väljakutsed
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Metsamajanduse ühistuid koondava Keskühistu Erametsa käive ja kasum kasvasid. Ühistu teatas, et puiduturul valitsevad regionaalsed väljakutsed, mis on seotud väheväärtuslikuma materjali turustamisega.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et metsafirma Keskühistu Eramets TuÜ kasvatas mullu käivet 8 protsenti, 8,39 miljoni euroni. Ärikasum suurenes aga 75 protsenti, 58 491 euroni (võrreldes eelneva aastaga).

Mullu töötas firmas keskmiselt 2 inimest, see näitaja ei muutunud. Käive töötaja kohta kasvas 8 protsenti, 4,20 miljoni euroni. Keskmine brutotasu tõusis 44 protsenti, 2653 euroni kuus.

Keskühistu Eramets on 2009. aastal metsaühistute asutatud tulundusühistu. Ühistu liikmeteks on 11 Eestis registreeritud piirkondlikku metsamajanduse valdkonnas tegutsevat mittetulundusühistut.

Peamiselt tegeletakse Eesti siseturul ümarpuidu ning raidmete müügi korraldamise ning istutusmaterjali müügiga erametsaomanikele. Kokku müüdi ligi 2,1 miljonit taime, kirjutas ettevõtte juhtkond tegevusaruandes.

„2017. aastal on vajalik laiendada tegevust istutusmaterjali müügi valdkonnas,“ kirjutas firma. „Puiduturul valitsevad regionaalsed väljakutsed, mis on ennekõige seotud väheväärtusliku materjali turustamisega.“

Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

 

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960