Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 26. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suri endine põllumajandusminister Vello Lind

Suri endine põllumajandusminister Vello Lind
Foto: Äripäev AS
Lühiajalise raske haiguse tagajärjel suri 24. detsembril elupõline põllumees ja majandusjuht Vello Lind.

Valgamaal 1936. aastal sündinud Vello Lind oli aastatel 1968–1981 Ranna sovhoosi direktor, järgnevalt aastani 1983 Eesti NSV põllumajandusminister ja siis maist 1990 kuni 13. veebruarini 1991 Eesti Vabariigi põllumajandusminister.

Riigikogu liige Jaanus Marrandi kohtus Vello Linnuga viimati novembri lõpus traditsioonilisel põlluministrite jõuluõhtusöögil. “Vello oli alati kohal ja säilitanud oma aktiivse ja otsiva mõistuse. Viimasel ajal rääkis ta palju päikeseenergiast ja sellest, kuidas ta investeeris ise päikeseenergiasse,” meenutas Marrandi Maalehele.

Koduses majapidamises päikeseenergiat kasutanud Lind soovitas ka riigil päikeseenergiapargiga raha teenida, sellest räägib lugu "Päike oaistab – raha tiksub".

Tema soovitusi inimestele ja riigile saab lugeda siit.

Vello Lindu leinab pere ning meenutavad tänuga tehtu eest Eestimaa põllumehed.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751