Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 12. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PRFoodsi tulemused kergitavad aktsiat

PRFoodsi tulemused kergitavad aktsiat
Foto: Äripäev AS
Käive on kasvanud poole võrra tänu uute ettevõtete lisandumisele, selgub börsiteatest.

PRFoodsi 2017. aasta 12 kuu käive kasvas võrrelduna 2016. aasta 12 kuuga 55,3% ehk 26,2 miljoni euro võrra, jõudes 73,7 miljoni euroni. Võrreldav käive kasvas 12 kuuga 15,1% ehk 7,2 miljoni euro võrra.

Enamik võrreldava käibe kasvust on tulnud toodete lõpphinna tõusu tõttu. John Ross Jr.-i, Coln Valley ja Trio Tradingu omandamine on kasvatanud grupi käivet alates omandamisest 19,1 miljoni euro võrra. John Ross Jr. ja Coln Valley on PRFoodsi kontserni konsolideeritud alates 01.07.2017 ja Trio Trading alates 01.09.2017.

Eelmise aasta neljanda kvartali käive kasvas 15,1 miljoni euro ehk 89,5% võrra, jõudes 32 miljoni euroni, võrreldes 2016. aasta neljanda kvartaliga. Võrreldav käive kasvas samal perioodil 2,6 miljonit eurot ehk 15,4%.

12 kuu müügikogus kasvas 4536 tonni ehk 64,3%. Võrreldav müügikogus kahanes samal perioodil 452 tonni võrra ehk 6,4%. Oktoobris selgitas Kasela, et käibe langus tonnides on taotluslik, PRFoods tegeleb järjepidevalt madala marginaaliga toodete eemaldamisega tootmisportfellist.

12 kuu pro forma käive oleks olnud 109,7 miljonit eurot, kui kõik ettevõtted oleksid gruppi konsolideeritud olnud alates aasta algusest. Pro forma käive jaguneb suuremate sihtturgude lõikes järgnevalt: Soome 77,5 miljonit eurot, Suurbritannia 14,2 miljonit eurot, Eesti 6,3 miljonit eurot, Läti 5,6 miljonit eurot, Prantsusmaa 2,8 miljonit eurot ja Kreeka 0,9 miljonit eurot. Ülejäänud käive 2,4 miljonit eurot moodustub ekspordist muudesse riikidesse, sh Rootsi 0,4 miljonit eurot, Itaalia 0,3 miljonit eurot ja Belgia 0,3 miljonit eurot. Müügitulult järgmised suuremad turud olid Jaapan, Kuveit ja Hongkong.

PRFoods muutis 11. detsembri aktsionäride erakorralisel koosolekul finantsaastat, et see oleks vastavuses John Ross Jr.-i, Coln Valley ja Trio Tadingu finantsaastaga. Finantsaastat pikendati 30. juunini ja edaspidi kestab PRFoodsi finantsaasta juulist juunini.

Tulemuste järgselt on aktsia kerkinud üle viie protsendi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960