Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 2. veebruar 2018

Muudetakse põllumajandusliku tootmispotentsiaali toetuse tingimusi

Muudetakse põllumajandusliku tootmispotentsiaali toetuse tingimusi
Autor: Postimees/Scanpix
Maaeluministeerium saatis kooskõlastamisele eelnõu, millega muudetakse ohtliku taimekahjustaja ja eriti ohtliku loomataudi tõttu kahjustunud põllumajandusliku tootmise potentsiaali taastamise toetuse tingimusi. Tänu muudatusele on edaspidi antud toetuse raames abikõlblikud ka enne taotluse esitamist tehtud kulud.

„Kui kehtiva määruse alusel on abikõlblikud vaid pärast toetuse taotluse esitamist tehtud kulud, siis muudatuse järgselt on abikõlblikud kulud, mis on tehtud alates eriti ohtliku loomataudi diagnoosimise või ohtliku taimekahjustaja kindlakstegemise päevale järgnevast päevast,“ sõnas maaeluminister Tarmo Tamm.

Samuti seatakse määruse muudatusega maksimaalne antava toetuse suurus ühe toetuse saaja kohta. Tarmo Tamme sõnul võimaldab see toetusega rohkemate taotlejateni jõuda ja aitab tagada toetusraha sihipärast ja mõistlikku kasutust ning eelarvevahendite paremat planeerimist.Lisaks määratletakse muudatusega tootmise potentsiaali kahjustumise kindlaks tegemise alused taotlejal, kes peab kodulinde ja täiendatakse taotlemisel esitatavate dokumentide loetelu.Toetust makstakse Eesti maaelu arengukava 2014–2020 meetmest 5.2 „Ohtlike taimekahjustajate ja loomahaiguste korral kahjustunud põllumajandusliku tootmise potentsiaali taastamine”. Meetme eelarve on 2 miljonit eurot ning selle raames on toimunud üks taotlusvoor, millega määrati toetust kolmele ettevõtjale kogumahuga 882 825 eurot.Meetme raames saab üks toetuse saaja programmiperioodi (2014–2020) jooksul toetust taotleda sama taimekahjustaja või sama loomataudi esinemise korral maksimaalselt 250 000 euro ulatuses. Toetuse raames ei ole omaosaluse kasutamine nõutud.Toetuse teine taotlusvoor plaanitakse avada ajavahemikus 5.–9. märts 2018 ning selle eelarve on 500 000 eurot.Määruse sisu ja tingimusi tutvustavad 14. veebruaril kell 11 Pärnumaa Kutsehariduskeskuses toimuval infopäeval Maaeluministeeriumi maaeluarengu osakonna maaettevõtluse büroo juhataja Elar Neito ja peaspetsialist Vahur Vider.Loe lisaks: Määruse eelnõu

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751