Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 7. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Looma ja pindalatoetuste taotlemiseks on vaja kehtivate paroolidega ID-kaarte

Loomatoetuste taotlusvoor leiab 2018. aastal aset 2.- 21. märtsini
Foto: Postimees/Scanpix
PRIA juhib tähelepanu, et 2018. aasta kevadel toimub oluline muudatus kõigi looma- ja pindalatoetuste taotlemisega seoses – taotlemine muutub kõigile klientidele võimalikuks ainult elektroonselt e-PRIA kaudu.

Kuigi suurem enamik nende toetuste taotlejaid on juba varasematel aastatel enda taotlused e-keskkonna vahendusel esitanud (2017. aastal esitati 92% nii loomatoetuste kui pindalatoetuste taotlustest e-PRIA vahendusel), puudutab praegune muudatus siiski üsna paljusid PRIA kliente ja juhime tähelepanu, et juba praegu on võimalik teha ettevalmistusi, et e-PRIAs taotlemine sujuvamalt kulgeks. -d. Palume veenduda oma ID kaardi sertifikaatide ja paroolide kehtivuses.

Üks olulisemaid teadmisi kõigile taotlejatele on see, et e-PRIAsse sisenemiseks on taotlejatel vaja kehtivat ID-kaarti või mobiil-ID

Kui ID-kaardi kehtivusaeg on läbi, saab uue taotleda Politsei- ja Piirivalveameti teenindusbüroodest või  e-taotluskeskkonnas. Rohkem infot uue ID-kaardi taotlemise kohta leiab siit.

Oluline on ka kontrollida ID-kaardi sertifikaatide kehtivusi. Peatatud sertifikaatidega ID-kaardiga ei ole võimalik e-PRIAsse siseneda. Sertifikaatide kehtivust saab kontrollida Politsei ja Piirivalveameti kodulehel. Sertifikaatide uuendamise juhendi leiab samalt kodulehelt. Samuti võib sertifikaatide uuendamiseks pöörduda Politsei ja Piirivalveameti teenindusbüroodesse.

Samuti juhime kõigi klientide tähelepanu, et infovahetuseks on oluline, et PRIA kliendiregistris oleks olemas teie kehtiv e-posti aadress. Kliendiregistris e-posti aadressi muutmiseks palume ühendust võtta e-posti aadressil [email protected] või registrite osakonna infotelefonil 731 2311.

Kuigi e-keskkonnas taotluse esitamine võib tunduda seda varem mitte teinud inimesele esialgu hirmutav, on e-PRIAs ometi hulgaliselt eeliseid paberil taotlemise ees. e-PRIAs on olemas iga kliendi eelmise aasta taotluse kindlakstehtud andmed, info kohustuste ning toetusõiguste kohta, loomade andmed, jooksvalt uuendatud andmetega põllumassiivide ning koosluste piirid. Samuti on võimalik taotlejal vaadata andmeid oma läbitud koolituste kohta, mahetunnustatud põldude ja loomade kohta ning heinaseemne põldude põldtunnustamise andmeid. e-PRIA kõige suuremaks eeliseks on see, et ta annab taotluse täitjale võimalikest vigadest märku ja juhib tähelepanu täitmist vajavatele lahtritele juba enne taotluse esitamist. See aitab vältida vigu ja vormistada võimalikult korrektne taotlus.

Loomatoetuste taotlusvoor leiab 2018. aastal aset 2.- 21. märtsini ning pindalatoetuseid saab taotleda perioodil 2.-21. mai. Hilinenult on võimalik pindalatoetuste taotluseid esitada 15. juunini.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960