Fotod: Mida uut ja ägedat pakkus FRUIT LOGISTICA?

FRUIT LOGISTICA mess Berliinis  Foto: FRUIT LOGISTICA press

7.-9. veebruarini toimub Saksamaal Berliinis mess FRUIT LOGISTICA, mis koondab kolmel päeval kokku köögi- ja puuviljakabanduse kõik osapooled – kasvatajast jaekaupmeheni.

Messil on tänavu üle 3100 eksponendi ja kokku on tuldud 80 erinevast maailma riigist. Kahe päeva jooksul on messi külastanud üle 65 000 inimese ja ka täna on veel mess rahvarohke. Korraldajate sõnul ootavad nad kolme päeva jooksul kokku 75 000 huvilist.

Mess koondab kokku kogu värskete puu- ja köögiviljade väärtusahela, seda siis alates tootjatest, töötlejatest, pakendajatest, ladustajatest ja logistikutest hulgi- ja jaekaubanduseni. Eriliselt on tänavu tähelepanu pööratud värske toidu logistikale.

FRUIT LOGISTICA globaalne brändijuht Wilfried Wollbold sõnas, et lisaks kõigele uuele, mida maailmas puu- ja köögiviljasektoris kasvatatakse, põhilisele teabele ja uutele ärivõimalustele, pakub FRUIT LOGSTICA tulevikuväljavaadet tööstusharudele. „Kuidas puuviljakaubandus areneb keskmises ja pikemas perspektiivis on teema, mis pakub osalejatele huvi. Pakume messikülastajate ja eksponentidele vastuseid nendele küsimustele Euroopa statistika käsiraamatus, uues trendiaruandes ja koos ulatusliku lisamaterjaliga,“ viitas Wollbold vastilmunud käsiraamatule.

FRUIT LOGISTICA Euroopa statistika käsiraamat, mis avaldatakse sel aastal esmakordselt, annab põhjaliku ülevaate peamistest Euroopa puuviljakaubandusriikidest. „Euroopa statistika käsiraamat tutvustab lisaks ka tootmiskoguste, impordi ja ekspordi kohta käivate andmete põhjal iga turu eripära ja suundumusi,“ selgitas Wollbold.

Messi külastajatele levitatakse Euroopa statistilise käsiraamatu trükitud versiooni ja koopiat saab alla laadida ka FRUIT LOGISTICA kodulehelt.

Messi on külastamas ka Eesti aiandustootjad ja jaekapmehed, näiteks Selver AS. Tänavune rahvapõllumees, Aran PM OÜ juht Paavo Otsus ütles, et mess on suur ja rahvarohke, aga tähtsaim on see, et sealt saab palju uusi ideid ja leiab lahendusi, millele ise ei tuleks ning mida muidu otsida ei teaks. „Muidugi uurisin uusi ja ägedaid väärindatud aiandustooteid. Silma on jäänud erinevad uuenduslikud pakendid marjadele. Ja leidsin ka palju tehnikat, mis sobib Eestis õunaaedasesse kasutamiseks,“ tõi innovatiivne marja- ja puuviljakasvataja näiteid messil talle huvipakkunud asjadest.

 

FRUIT LOGISTICA   Foto: Fruit Logistica press
Jaga lugu:
Seotud lood

Põllumajandus.ee suurtoetajad:

PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Põllumajandus.ee toetajad:

Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Ana Madismäe
Ana MadismäeReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150