4. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Padar: Eestile pakutavad põllumajandustoetused on hea algus läbirääkimisteks

Padar: Eestile pakutavad põllumajandustoetused on hea algus läbirääkimisteks
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Europarlamendi liige Ivari Padar tunnustab Euroopa Komisjoni, kes uue eelarveperioodi põllumajandustoetuste üleüldise vähendamise juures otsustas Eestile eraldatavate toetuste hulka hoopis suurendada.

Euroopa Komisjon avaldas üleeile oma esialgse nägemuse Euroopa Liidu uueks eelarveperioodiks ehk aastateks 2021–2027. Tähelepanuväärne on, et kui Euroopa põllumajandustoetusi liikmesriikidele kärbitakse järgmisel perioodil kokku ligikaudu 5 protsenti, siis Eesti puhul see summa hoopis suureneb – kokku ligi 5 protsenti võrreldes varasema eelarveperioodiga.

Euroopa Liidu eelarvekava on põllumajandus­toetuste ühtlustamise osas liiga vähe ambitsioonikas

„Eestile on kavandatud protsentuaalselt liikmesriikidest kõige suurem tõus,“ ütles Padar, kes on Euroopa Parlamendi põllumajanduskomisjoni liige. Ehkki tegemist on esialgse ettepanekuga, usub poliitik, et eesseisev eelarvedebatt tuleb Eestile positiivne. „Eks saatan peitub ikka detailides ja neid me üheskoos nüüd läbi rääkima hakkamegi,“ lisas ta.

Euroopa Liidu ühtne põllumajanduspoliitika ehk liikmesriikidele eraldatavad otsetoetused moodustavad Euroopa Liidu eelarvest ligikaudu 40 protsenti.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960