4. mai 2018

Padar: Eestile pakutavad põllumajandustoetused on hea algus läbirääkimisteks

Padar: Eestile pakutavad põllumajandustoetused on hea algus läbirääkimisteks
Autor: Meelika Sander-Sõrmus
Europarlamendi liige Ivari Padar tunnustab Euroopa Komisjoni, kes uue eelarveperioodi põllumajandustoetuste üleüldise vähendamise juures otsustas Eestile eraldatavate toetuste hulka hoopis suurendada.

Euroopa Komisjon avaldas üleeile oma esialgse nägemuse Euroopa Liidu uueks eelarveperioodiks ehk aastateks 2021–2027. Tähelepanuväärne on, et kui Euroopa põllumajandustoetusi liikmesriikidele kärbitakse järgmisel perioodil kokku ligikaudu 5 protsenti, siis Eesti puhul see summa hoopis suureneb – kokku ligi 5 protsenti võrreldes varasema eelarveperioodiga.

Euroopa Liidu eelarvekava on põllumajandus­toetuste ühtlustamise osas liiga vähe ambitsioonikas

„Eestile on kavandatud protsentuaalselt liikmesriikidest kõige suurem tõus,“ ütles Padar, kes on Euroopa Parlamendi põllumajanduskomisjoni liige. Ehkki tegemist on esialgse ettepanekuga, usub poliitik, et eesseisev eelarvedebatt tuleb Eestile positiivne. „Eks saatan peitub ikka detailides ja neid me üheskoos nüüd läbi rääkima hakkamegi,“ lisas ta.

Euroopa Liidu ühtne põllumajanduspoliitika ehk liikmesriikidele eraldatavad otsetoetused moodustavad Euroopa Liidu eelarvest ligikaudu 40 protsenti.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616