Miniviljelusvõistlus - tudengid võistlemas IT-asjatundjatega

Miniviljelusvõistlusel tänavu ka eAgronomi tiim
Miniviljelusvõistlusel tänavu ka eAgronomi tiim

Juba teist aasta korraldab Eesti Maaülikool Miniviljelusvõistlust, kus eelmisel aastal osales üle 70 tudengi. Noored agronoomid, kes õpivad põllumajandussaaduste tootmise ja turustamise õppekaval, võtsid mõõtu nisu, odra ja rapsi kasvatamisel. Sel aastal on tudengitega mõõtu võtmas ka kaks eAgronomi võistkonda.

Võistlusel osalemise idee tuli Maaülikooli poolelt, kui eAgronomi põllumajandushariduse eest vastutav Kalev Korbun, otsis võimalusi IT taustaga inimeste agronoomia alast silmaringi laiendada.

eAgronomi poolt on kahe võistkonna jagu säravate silmadega IT ala asjatundjaid ja Maaülikooli poolt suurepärased juhendajad, nii eesti – kui inglise keeles, kuna eAgronomi rahvusvaheline klienditugi asub Tartus.

Võistluse katselapid asuvad Tartu-Viljandi maantee ääres Õssul. Külvipäevaks sai valitud päikesepaisteline 8. mai. Kenasti ettevalmistatud põllule külvati spetsiaalse katsekülvikuga kaks 1,8 meetri laiust katselappi. Väetustööd tehti käsitsi, seega sai proovida ka ajaloost tuntud külvitehnikat. Kuna ilmateate järgi polnud vihma loota, siis rullisid ka kõik võistlejad oma põllud üle, et säilitada mullas niiskust ja saavutada seemnete hea kontakt mullaga. Kogu tööde planeerimise otsustasid IT taustaga võistkonnad läbi viia eAgronomi online keskkonnas. See on hea võimalus arendajatel ise reaalselt läbi mängida kogu protsess, mida teevad meie head põllumehed ning testida süsteemi kasutusmugavust.

“On ääretult lahe teha koostööd nii entusiastlike inimestega, kui EMÜ vanemteadur Evelin Loit ja lektor Indrek Keres. eAgronomi osalemine minivõistlusel on hea näide teaduse, õppetöö ja IT koostööst” märkis Kalev Korbun.

Eelmise aasta võistluse võitis võistkond, kes oli kogu suve kõige hoolsam, siis loodame, et eAgronomi võistkondadel on sama palju püsivust ning eAgronomi programm aitab kõrget kohta saavutada.

Galerii

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised