Autor: Põllumajandus.ee • 1. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luua metsanduskoolis õpib Euroopa meister

Ungaris toimunud 17. Euroopa noorte meistrivõistlused metsanduses võitis raiespordis Luua metsanduskooli õpilane Henri Tokman!
Eesti esindus võistlusel.
Foto: Luua Metsanduskool

Võistkondlikus arvestuses tulime 5.-6. kohale, kolm parimat riiki olid Sloveenia, Austria ja Šveits. Luua metsanduskooli esindas võistlustel meeskond koosseisus Henri Tokman, Peeter Mitt, Aleksander Palu ja Ralf Elfenbein. Ühtekokku osales sel aastal võistlustel 21 riiki, lisaks üks ainult tüdrukutest koosnenud võistkond.

Poodiumikohti tuli raiespordist veelgi – nii Peeter Mitt kombineeritud järkamises kui Aleksander Palu täpsussaagimises saavutasid teise koha! Üldvõitja Henri Tokman ise võitis üksikaladest laasimise. Esile tuleb tõsta ka Ralf Elfenbeini neljandat kohta saeketi vahetuses.

Teisel traditsioonilisel võistlusalal – metsarajal – tulime üheksandale kohale. Kolm parimat olid Saksamaa, Austria ja Rumeenia.

Võistlejaid Ungaris saatnud õpetaja Erle Tüür lisas, et võistlustega võib väga rahule jääda. „Kunagi varem ei ole nii palju riike osalenud. Konkurents on väga tihe ja meie viies koht on väga hea tulemus. Metsaraja tulemus oli eelmise aastaga võrreldes üle 1000 punkti parem,“ rääkis Tüür.

Euroopa noorte meistrivõistlusi metsanduses korraldab rahvusvaheline organisatsioon EUROPEA International, tegu on Euroopa riikide metsandusõpet andvate koolide (kutseõppeasutuste ja kolledžite) õpilaste kutsevõistlustega. Võistlusi läbiviiv riik valitakse välja soovijate seast, Eestis on võistlused toimunud kaks korda, korraldajaks on olnud Luua Metsanduskool. Meistrivõistlustel oleme osalenud juba päris algusest, edukamad aastad olid 2003-2004, kui mõlemal aastal nopiti üldarvestuses riikide hulgas esikoht. Individuaalsed meistritiitlid on tulnud meie õpilastele varasemalt kolmel korral – 2003. ja 2004. aastal saavutas selle Anto Laas, 2010. aastal Helvis Koort.

Järgmised Euroopa noorte meistrivõistlused metsanduses toimuvad tuleval aastal Rootsis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960