Autor: Põllumajandus.ee • 11. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti meister raiespordis 2018 on Jarro Mihkelson

Möödunud nädalavahetusel Valgas peetud Eesti meistrivõistlustel raiespordis krooniti Eesti meistriks Jarro Mihkelson. Läänemaa Metsaühistus töötav ja Stihli saega võistlev Mihkelson võistleb esimest aastat täiskasvanute arvestuses.
Eesti meister raiespordis 2018 on Jarro Mihkelson
Foto: Eesti Metsaselts

Teisele kohale tuli sel aastal raiespordi juurde naasnud Anto Laas ning kolmandaks mainekas raiesportlane Taavi Ehrpais. Parim välisvõistleja oli seitsmendale kohale platseerunud valgevenelane Anatoli Andron.

Juunioridest tuli esikohale Priit-Karmo Orupõld (üldarvestuse 13.), teine oli Silver Pärn (üldarvestuse 17. koht) ja kolmas Evert Laupa (üldarvestuse 20.). Kõik juuniorid õpivad Luua Metsanduskoolis.

Võistluse tulemusena selgus ka Eesti koondise koosseis augustikuus Norras toimuvatele raiespordi maailmameistrivõistlustele. Koondisesse kuuluvad profiklassis võistlevad Jarro Mihkelson, Taavi Ehrpais ja Sulev Tooming ning juuniorklassi võistleja Priit-Karmo Orupõld. Kõigil profiklassi võistlejatel on olemas ka varasem maailmameistrivõistluste kogemus.

Uue Eesti meistri Jarro Mihkelsoni enda sõnul tõi võidu õnnestumine mitmel alal. „Langetamine, kus paljud hävisid, läks hästi. Lisaks laasimine, kus tegin hea aja ja vaid ühe vea,“ sõnas Mihkelson. Ühtlasi tagas Mihkelson endale ka koha Eesti koondises raiespordi maailmameistrivõistlustele.

Mihkelson lisas, et meistritiitlit julges ta loota pärast neljanda ala, langetamise, lõppu. „Täna olid kehvad tuuleolud ja paljudel meestel seetõttu langetamine ebaõnnestus. Kui mul sai ala tehtud ja üsna hästi, olin juba meistritiitli suhtes lootusrikas,“ rääkis Mihkelson.

Parimaks juunioriks tulnud Priit-Karmo Orupõld oli kommentaarides tagasihoidlik. „See esikoht ei olnud niipalju minu võit kui teiste meeste kaotus,“ sõnas ta. Siiski on tal ette näidata kõrgeid kohti ka varasematelt võistlustelt, mis lõpptulemusena tagasid ka pääsu Eesti koondisesse.

Raiespordivõistlustel võisteldakse viiel alal – langetamine, saeketi vahetus, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine ja laasimine.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960