Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 18. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Mess DLG-Feldtage toob kokku professionaalsed põllumehed

Fotod: Mess DLG-Feldtage toob kokku professionaalsed põllumehed
Foto: Margus Ameerikas
12.-14. juunini toimus Saksamaal traditsioonile mess DLG-Feldtage 2018. Tegu on professionaalsetele põllumeestele mõeldud messiga, mis toimub üle aasta.

Saksamaal Bernburgis asuvat messikeskust külastas neil päevil üle 20 000 külalise, pea 2000 neist oli tulnud kohale väljastpoolt Saksamaad – tuldi nii Poolast, Hollandist, Šveitsist, Austriast, Ungarist ja Leedust. Ka kaks gruppi Eesti põllumehi osales – kohal oli Baltic Agro ja põllumeesteühistu KEVILi grupid.

Selle aasta messi läbiv teema oli "Taimekasvatustoodang 2030 – tootlikkus, uuendused, strateegiad". Idee oli näidata kätte uued lahendused paremaks, keskkonnasõbralikumaks ja samas efektiivsemaks tootmiseks. Messi pea 400 eksponenti 20 riigist pakkusid välja omi lahendusi.

„Baltic Agro on juba kuus korda sel messil käinud. Esimest korda käisime seal koos meie tootjatega 2008. aastal. Tegu on Euroopa kõige professionaalsema põllundusmessiga, kus osalevad enamasti vaid päris põllumajandustootjad. Seega on see ka koht, kus saab kolleegidega mõtteid vahetada erinevate tehnoloogiate ja lahenduste osas,“ rääkis reisi korraldanud Baltic Agro arendusjuht Margus Ameerikas. „Sealt oli nii mõndagi õppida, on ju sealsed tingimused suhteliselt sarnased meie oludele.“

Ameerikase sõnul pöörati tänavu erilist rõhku keskkonnateemadele. „Kuna Lääne-Euroopa on nii intensiivse põllumajandustootmisega, siis ollakse nüüd sealmaal, et pööratakse erilist rõhku keskkonnasäästule – nii taimekaitsevahendite, väetiste, kui koguste osas. Meil on kogu põllupind vaid 20% ja külvipind 10% maast ja meid niiväga need mured ei puuduta, aga Saksamaal, kus on põllupinda üle 50% ja mujal Lääne-Euroopas veel enam, siis neil on vaja järjest enam keskkonnasäästlikke lahendusi leida,“ selgitas Ameerikas.

Lisaks taimekasvatusele - erinevatele katselappide vaatamisele – pakkus meie põllumeestele huvi muidugi ka uus põllutehnika ja kõiksugu uued digitaalsed lahendused, mis põllumajandusettevõtte tööd hõlbustavad.

Järgmine DLG-Feldtage toimub 16.-18. juunil 2020.  

DLG-Feldtage 2018
Foto: Margus Ameerikas
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960