Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestile tehti rohestamise toetuse osas erand

Eestile tehti rohestamise toetuse osas erand
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
12. juulil 2018 toimus Brüsselis otsetoetuste komitee istung, mille käigus hääletati rohestamise toetuse ökoalade tava erisuse kohaldamise eeln?u üle. Hääletuse tulemusel anti erisuse kohaldamise v?imalus Eestile, Lätile, Leedule, Soomele, Rootsile, Taanile, Poolale ja Portugalile.

Maaeluminister Tarmo Tamm pöördus juuni l?pus Euroopa Komisjoni p?llumajandusvolinik Phil Hogani poole seoses erakordselt kuiva kevadega, et saada erisust rohestamise toetuse ökokesa tootmispiirangu n?ude osas selleks aastaks. 2018. aasta aasta mai- ja juunikuu erakordselt kuiva perioodi t?ttu anti komitee otsusega erisuse kohaldamise v?imalus lisaks Eestile ka Lätile, Leedule, Soomele, Rootsile, Taanile, Poolale ja Portugalile.

„Tänu erisusele saavad loomakasvatajad rohestamise toetuse ökoala tava raames varuda ökokesalt loomadele sööta ilma tootmispiiranguta. Kui kehtiva n?ude järgi ei tohi ökokesal kuni 15. augustini p?llumajandustootmisega tegeleda, siis erandina on 2018. aastal ka sellistelt aladelt v?imalik loomadele sööta varuda,“ selgitas maaeluminister Tarmo Tamm.Hetkel on p?ua t?ttu k?ige problemaatilisem heintaimede piiratud kasv, mis p?hjustab loomasööda puudust ja selle ebapiisavat kvaliteeti. Heintaimede esimese niite saak oli v?rreldes eelmiste aastatega 30-50%.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960