Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. juuli 2018

Eestile tehti rohestamise toetuse osas erand

Eestile tehti rohestamise toetuse osas erand
Autor: Meelika Sander-Sõrmus
12. juulil 2018 toimus Brüsselis otsetoetuste komitee istung, mille käigus hääletati rohestamise toetuse ökoalade tava erisuse kohaldamise eeln?u üle. Hääletuse tulemusel anti erisuse kohaldamise v?imalus Eestile, Lätile, Leedule, Soomele, Rootsile, Taanile, Poolale ja Portugalile.

Maaeluminister Tarmo Tamm pöördus juuni l?pus Euroopa Komisjoni p?llumajandusvolinik Phil Hogani poole seoses erakordselt kuiva kevadega, et saada erisust rohestamise toetuse ökokesa tootmispiirangu n?ude osas selleks aastaks. 2018. aasta aasta mai- ja juunikuu erakordselt kuiva perioodi t?ttu anti komitee otsusega erisuse kohaldamise v?imalus lisaks Eestile ka Lätile, Leedule, Soomele, Rootsile, Taanile, Poolale ja Portugalile.

„Tänu erisusele saavad loomakasvatajad rohestamise toetuse ökoala tava raames varuda ökokesalt loomadele sööta ilma tootmispiiranguta. Kui kehtiva n?ude järgi ei tohi ökokesal kuni 15. augustini p?llumajandustootmisega tegeleda, siis erandina on 2018. aastal ka sellistelt aladelt v?imalik loomadele sööta varuda,“ selgitas maaeluminister Tarmo Tamm.Hetkel on p?ua t?ttu k?ige problemaatilisem heintaimede piiratud kasv, mis p?hjustab loomasööda puudust ja selle ebapiisavat kvaliteeti. Heintaimede esimese niite saak oli v?rreldes eelmiste aastatega 30-50%.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751