Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 14. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Olustveres kohtusid kooli vilistlased

Fotod: Olustveres kohtusid kooli vilistlased
Foto: Heino Laiapea
Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli vilistlaspäev toimus 11. augustil. Kohale oli tulnud märkimisväärselt palju vilistlasi, vanim neist 1949. aasta lõpetaja.

Vilistlasi võttis vastu kooli direktor Arnold Pastak, kes lausus vilistlaspäeva avasõnad.

Põllukoolide ajalugu väärib kogumist, talletamist ja üldsuse ette toomist

„Tänan kõiki kes leidsid aja, et kohale tulla ja meie kooli aastapäeva tähistada. 29. oktoobril 1862 aastal said Holstre kandis kokku selle kandi talumehed ja koolmeistrid ning arutasid, et peaks Aleksander I auks tegema ühe mälestusmärgi ja ühe prii kooli selle eest, et ta on ära kaotanud Liivimaal pärisorjuse. Läks üle 25 aasta aega, enne kui jõuti kooli asutamiseni 1888 aastal. Seega juba pikki aastaid on siin Olustveres kool toiminud. Kooli maine on olnud hea ja siia on tahetud alati õppima tulla. On olnud muidugi ka keerulisi aegu, peale sõda ja kolhooside algusaastatel näiteks. Me täname kõiki neid inimesi, kes on oma panuse andnud, et kool püsiks ka rasketel aegadel – nii personali, kui ametiasutusi,“ sõnas Pastak.

Arnold Pastak võttis sisuka kõnega kokku kooli ajaloo. Täismahus kõnet saad kuulata SIIT. ja lendude grupipildid SIIT.

Fotogalerii vilistlaspäevast leiad ka SIIT

Järgmine vilistlaspäev toimub augustis 2023.

Olustvere vilistlaspäev 2018.a
Foto: Heino Laiapea
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960