Autor: Põllumajandus.ee • 1. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti toidu kuu saab alguse Eesti Põllumajandusmuuseumis

Täna, 1. septembril saab alguse Eesti toidu kuu, mille vältel toimub mitu põnevat toidusündmust üle kogu Eesti. Eesti toidu kuu avatakse pidulikult Eesti Põllumajandusmuuseumis Tartu sügisnäitusel kell 11.30.
Algab Eesti toidu kuu
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

„Juba neljandat aastat kuulutab Maaeluministeerium septembri Eesti toidu kuuks, et väärtustada meie kohalikku toitu, toidutootjaid ja toidukultuuri. September on aeg, kus eestlaste toidulaud on kõige rikkalikum, saak saab valmis ja meie laual on suur valik värsket kohalikku toorainet metsast, põllult ja rabadest. Üle Eesti toimub ligi 30 toidusündmust, mis kõik on pühendatud kohalikule toidule,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

„September on Eesti toidu kuu ja selle pidulikuks avamiseks valmistame uhke Eesti Vabariigi 100 aasta juubeli leiva muuseumi rukkipõllul kasvanud viljast ning pakume häid Eesti toite. Ootame kõiki huvilisi ilusaid loomi uudistama, häid toite maitsma ja mõnusat päeva veetma, et üheskoos väärtustada tõuaretajate tööd ja maaelu,“ sõnas SA Eesti Maaelumuuseumid juhataja Merli Sild.

Mõnusat Eesti toitu pakub muuseumiköök, muuseumi põllul kasvanud rukkist küpsetatakse leiba ning kohal on Vladislav Koržets oma kalaroogade õpiköögiga. Lisaks õpetab SA Eesti Piimandusmuuseum või tegemist ning C.R. Jakobsoni talumuuseum näitab sõira valmistamist.

Samuti kogunevad Eesti Põllumajandusmuuseumisse vabariigi kaunimad tõuloomad – lambad, lehmad, hobused ja vutid, kelle seast selgitatakse välja publiku lemmikud. Päeva jooksul toimub palju eripalgelisi tegevusi ning kohal on üle 160 laadakaupleja. Kell 10.30 loovad kogu päevaks hea meeleolu Ivo Linna ja Antti Kammiste ning ürituse lõpetab simmaniga ansambel Konterbant.

Septembris Maaeluministeeriumi eestvedamisel neljandat korda toimuv Eesti toidu kuu ühendab pea 30 kodumaisele toidule pühendatud üritust ja festivali ning on sel aastal pühendatud Eesti Vabariigi juubelile. 13. oktoobrini kestva Eesti toidu kuu puhul võtavad kodumaise tooraine oma menüüdes tähelepanu alla ka mitukümmend Eesti toidutee võrgustikku kuuluvat toitlustus- ja majutusettevõtet, kes pakuvad välja oma nägemuse Eesti hommikusöögist. Lähemalt saab Eesti toidu kuust lugeda ning endale osalemiseks meelepärase ürituse valida aadressil www.eestitoit.ee.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960